Passion for Paralympics

Ottobock har varit en del av Paralympics i över 25 år och Rio 2016 blir den trettonde upplagan i ordningen med företaget som partner. Som officiell leverantör tillhandahåller Ottobock ett unikt team av tekniker och svetsare, både från regionen och från resten av världen. Teamet ansvarar för att tillgodose behov från samtliga nationer, inom alla grenar, bl.a. genom service och reparationer av den utrustning som de tävlande använder både i träning och i tävling.

Ottobock Scandinavia bistår med två tekniker till Paralympics i Rio. Tiina Salmi från Helsingfors, Finland, och Carl-Johan Mårtensson, Malmö, Sverige, kommer att vara del av det 100 personer starka servicetekniker-teamet (ortopedingenjörer, - tekniker, svetsare, rullstolstekniker och stabspersonal) från 31 olika länder som kommer att bistå atleterna i Paralympics i Rio 2016.

Som huvudpartner för de paralympiska spelen har Ottobock tillhandahållit teknisk service för de tävlande vid samtliga vinter- och sommarspel sedan Seöul i Sydkorea 1988. Vårt engagemang i Paralympics har sedan länge blivit en väsentlig del av företagets grundfilosofi - att hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett aktivt liv och nå framgång inom idrotten.

Fakta och siffror

  • Ottobock har ett team på 100 protes-, ortos- och rullstolstekniker och svetsare som kommer att ge service i de paralympiska byarna samt på tävlingsanläggningarna vid Rio 2016.
  • Ottobocks servicetekniker kommer att hjälpa atleter tävlande i 23 olika sporter och talandes 26 olika språk.
  • Över 15 000 reservdelar och 18 ton utrustning kommer att förberedas under två dagar, redo för invigningen den 7 september och dygnet runt tills dess att spelen avslutas.
  • Med mer än 4 350 idrottare från 176 länder förväntas över 2 000 tävlande besöka någon av Ottobocks verkstäder.
  • Det tekniska centret i Paralympicsbyn omfattar hela 650 m2 och det finns 14 tekniska center totalt.
  • Ottobock har varit en partner till Paralympics sedan Söul-spelen 1988.


Passion for Paralympics: Global sajt

Besök vår globala webbplats för Passion for Paralympics för att läsa mer om vårt samarbete och ta del av personliga berättelser från spelen.

Läs mer (extern länk)

Passion for Paralympics på Facebook

Följ vår Facebooksajt, Passion for Paralympics, för att hålla dig uppdaterad kring Paralympics och förberedelserna inför Rio 2016.

Läs mer (extern länk)

Passion for Paralympics på Instagram

Följ vårt Instagramkonto @passionforparalympics för inspiration runt Paralympics och för uppdateringar om våra event, ambassadörer, tekniker etc.

Instagram - Passion for Paralympics


Våra tekniker på plats

Ottobock Scandinavia Group är stolta över att två av våra medarbetare utsetts att delta i Ottobocks Technical Team under Paralympics i Rio 2016. Tiina Salmi från Finland, och Carl-Johan Mårtensson från Sverige, kommer att vara del av det 100 personer starka servicetekniker-teamet bestående av ortopedingenjörer, - tekniker, svetsare, rullstolstekniker och stabspersonal från 31 olika länder.

Tiina Salmi är legitimerad ortopedingenjör, kommer ursprungligen från Tammerfors men arbetar sedan 2008 på Respecta i Helsingfors. Carl-Johan Mårtensson är även han legitimerad ortopedingenjör. Carl-Johan kommer från Malmö och har sedan 11 år tillbaka arbetat inom Aktiv Ortopedteknik. Carl-Johan har även erfarenhet av TIG svetsning och är utbildad snickare.

För både Tiina och Carl-Johan är det första gången som de kommer att arbeta inom Paralympics och Ottobocks Service Team - en spännande utmaning och en erfarenhet för livet.