Information från oss under Covid-19

Vi arbetar efter vår mission att hjälpa människor att bibehålla eller återfå ökad rörelsefrihet och oberoende. Nu sprider sig coronavirus-pandemin och utmanar oss alla på sätt som vi aldrig har upplevt tidigare. Situationen förändras dagligen men vi vill finnas som stöd hela tiden.

Här har vi sammanställt information för att hjälpa dig att hålla dig aktiv, få råd och hitta inspiration. Vi delar gärna med oss och hoppas du kan hitta inspiration och också delar vidare. Vi publicerar ständigt nyheter på Facebook och YouTube-kanalerna, så följ oss och hitta ditt sätt att vara aktiv.


Träna hemma: var med live eller se sändingarna i efterhand

Träningpass för ben-amputerade

Heinrich, Johannes, Martin och Birgit visar hur du kan träna hela kroppen för att bli starkare och smidigare. 10-20-minuterspass med olika fokus finns att välja bland. De olika övningarna är speciellt anpassade för dig som är ben- eller arm-amputerad och bär protes. Men alla kan vara med och träna efter sina förutsättningar. Fyspassen hittar du när du scrollar på Facebook- och YouTube-kanalerna:

Ottobock Passion for Paralympics Facebook
Ottobock YouTube

Träna med din armprotes

Träningspass för dig med arm- eller handprotes

Här får du tips på hur du kan bli starkare och smidigare i överkroppen. Birgit och Martin visar övningar under olika träningspass som är speciellt anpassade för dig som har amputerat handen eller armen. Men övningar går lika bra att göra av alla som vill träna överkropp, rygg och axlar. Passen är cirka tio minuter.


Ladda ner Ottobock Fitness App

Ottobock Fitness App är träningsprogrammet för dig som är amputerad. Du kan välja övningar för styrka, smidighet och stretching. Anpassa nivå och repetitioner så det passar dig.

Laddas ner vår Ottobock Fitness app till din dator, mobiltelefon eller platta, där appar finns:
Apple App Store
Google Play Store
Vi finns här för dig!

Under Corona-pandemin fokuserar vi på våra digitala kanaler och under en tid kommer vi göra uppdateringar för att inspirera, ge tips och bjuda in till aktiviteter som passar nu när vi spenderar mer tid i våra hem.

Följ oss på våra sociala medier så du inte missar något!


Kontakt

Har du frågor gällande din protes- eller ortoslösning kontakta din ortopedingenjör eller ditt ortopedtekniska center för support och frågor. De känner till dina förutsättnignar och kan ge dig råd.

Vill du komma i kontakt med oss finns vi på mailadressen info@remove-this.ottobock.se