Ortoser och stöd från Ottobock

Ottobock utvecklar och tillverkar högkvalitativa ortoser och stöd som kan hjälpa dig med specifika besvär. Å ena sidan finns proteser som främjar läkning efter skador på ligament, leder och ben. När det gäller permanenta skador kan de upprätthålla funktioner och förhindra eller minska smärta. Målet är i allmänhet att produkterna effektivt ska stödja och samverka med behandlingen enligt läkarens direktiv. Ortoser vid pareser – såsom benortoser eller ankel/fotortoser – specialtillverkas av en ortosspecialist och utgör permanenta hjälpmedel för personer med fullständig eller partiell förlamning i ett eller två ben. De kan även hjälpa brukare återfå maximal rörelsefrihet oavsett deras begränsningar.

Ottobock arbetar i nära samarbete med berömda ortopedtekniker, läkare och sjukgymnaster vid utvecklingen av nya produkter. Vetenskapliga studier dokumenterar produkternas effektivitet. Deras lämplighet i vardagligt bruk är också en viktig faktor: hudvänliga material, hög brukarkomfort och okomplicerat handhavande gör ortosen lättare för dig att använda.

Människors rörlighet är en kärnfråga i vårt företags nästan 100-åriga historia. Målet att hjälpa människor återfå rörlighet – eller bevara den rörlighet de har – står bakom varenda en av Ottobocks produkter. Få detaljerad information om möjligheten att prova ut en av Ottobocks ortoser.


Vad är ortoser och stöd?

Ortoser och stöd föreskrivs vid skador och sjukdomar på stödapparaten och motoriska systemet. Läs mer om olika sorters ortoser och stöd, deras funktion och struktur.

Läs mer

Våra lösningar per kroppsdel

Ryggraden och axeln, armbåge, hand, rygg, höft, knä, ben och fot eller fotled: Använd det berörda området på kroppen som startpunkt för att hitta de produkter som kan hjälpa till att lindra dina besvär.

Läs mer

Skadeguide

Få detaljerad information om olika kliniska bilder och symptom, behandlingsalternativ och diagnosmetoder. Specifika ortoser och stöd erbjuds för varje tillstånd; de kan hjälpa till att lindra dina besvär.

Läs mer