Ortoser och stöd från Ottobock

Ottobock utvecklar och tillverkar högkvalitativa ortoser och stöd som kan hjälpa dig med specifika besvär. Å ena sidan finns proteser som främjar läkning efter skador på ligament, leder och ben. När det gäller permanenta skador kan de upprätthålla funktioner och förhindra eller minska smärta. Målet är i allmänhet att produkterna effektivt ska stödja och samverka med behandlingen enligt läkarens direktiv. Ortoser vid pareser – såsom benortoser eller ankel/fotortoser – specialtillverkas av en ortosspecialist och utgör permanenta hjälpmedel för personer med fullständig eller partiell förlamning i ett eller två ben. De kan även hjälpa brukare återfå maximal rörelsefrihet oavsett deras begränsningar.

Ottobock arbetar i nära samarbete med berömda ortopedtekniker, läkare och sjukgymnaster vid utvecklingen av nya produkter. Vetenskapliga studier dokumenterar produkternas effektivitet. Deras lämplighet i vardagligt bruk är också en viktig faktor: hudvänliga material, hög brukarkomfort och okomplicerat handhavande gör ortosen lättare för dig att använda.

Människors rörlighet är en kärnfråga i vårt företags nästan 100-åriga historia. Målet att hjälpa människor återfå rörlighet – eller bevara den rörlighet de har – står bakom varenda en av Ottobocks produkter. Få detaljerad information om möjligheten att prova ut en av Ottobocks ortoser.