C-Brace®


Fördelar

Melvin använder datorstyrda C-Brace®. Han spelar fotboll med sin brorsdotter.

Rörelsefrihet

Ta långsamma eller snabba promenader, spring i backar eller genom oländig terräng. Nu behöver du inte undvika situationer där du riskerar att snava, gå nedför trappor med växlande ben eller att böja benet vid belastning! Med C-Brace® upplever du som användare en helt ny känsla av rörelsefrihet.

David använder sitt C-Brace®-ortossystem under ett träningspass i trädgården.

En lättviktare

C-Brace® är så pass liten att man kan använda den under kläderna. Eftersom den väger så lite krävs mindre vid promenader.

David promenerar längs med sjön med sitt C-Brace®-system

Säkrare när du går

Tack vare C-Brace® mäts reaktioner i realtid, även i de situationer då du riskerar att snava. Som användare kan du gå eller sitta med böjda ben samt promenera i oländig eller kuperad terräng med säkra steg.

Melvin sitter på sin cykel. Han har på sig sitt datorstyrda C-Brace® med app. Han håller i mobiltelefonen där han kan se inställningsappen på displayen

Styrning via app i din smarta telefon

Du kan enkelt styra C-Brace® med Cockpit-appen i din smarta telefon, exempelvis när du växlar från gång- till cyklingsläget. Ortopedingenjören använder inställningsappen för att med några enkla steg ställa in C-Brace® efter dina behov.

David går nedför en ramp med sin C-Brace®.

Följsamt rörelsemönster

Tack vare den nya sensortekniken kan man använda C-Brace® på ett ännu mer intuitivt sätt samtidigt som rörelsemönstren blir mer dynamiska och funktionella.

Ortopedingenjören justerar in Davids C-Brace®-ortos

Enkel utprovning och tillverkning

C-Brace® kan provas ut och sättas ihop direkt av ortopedingenjören på plats vid ditt besök.

Funktioner

C-Brace® består av individuellt utformade delar för låret, vaden och foten. En fotled (unilateral eller bilateral montering) eller en fjäderkomponent håller ihop foten med vadkomponenterna. Sensorsystemet mäter kontinuerligt knäledens böjning, vinkel och rörelse. På det här sättet kan man med hjälp av C-Brace® läsa av aktuell gångfas så att både hydraulikmotstånden kan regleras och knäledens böjning liksom extensionen kan styras.

Ladda ner pdf:er

Frågor och svar

 • Hur vet jag om jag kan ha nytta av C-Brace®?

  C-Brace® kan användas för en mängd olika neurologiska indikationer. Du behöver träffa en läkare eller ortopedingenjör för att göra en undersökning.Utifrån dina förutsättningar, kan de avgöra om det är just en C-Brace® som kan hjälpa dig.

 • Om C-Brace® verkar vara något för mig – får jag prova ortosen först?

  Innan du förskrivs en C-Brace® kan din ortopedingenjör välja att du ska använda en provortos för att se om du kommer ha bäst hjälp av en C-Brace®. Prata med din ortopedingenjör så berättar han eller hon mer..

 • Hur lång tid tar det innan man har lärt sig att gå med C-Brace®?

  Hur snart du klarar av att promenera med C-Brace® och nyttja funktionerna beror på flera olika faktorer. Dina förutsättningar, din fysik och dina möjligheter påverkar hur snabbt och hur stor nytta du an ha av alla funktioner. Kontakta din ortopedingenjör för råd.

 • Hur gör jag för att lära mig använda C-Brace®?

  När du får din C-Brace® berättar självfallet ortopedingenjören för dig om funktion och fördelar och om hur du använder ortosen på rätt sätt. Genom specialträning och övningar kommer du igång och kommer att lära dig allt du behöver veta för att kunna ha bästa nyttan av C-Brace®.

 • Går det att duscha med ortosen?

  Nej, man bör inte duscha med C-Brace®. Använd istället Ottobocks Aqualine-ortossystem som är vattentät är särskilt framtagen när du vill simma och vara aktiv i vatten. Samtliga delar i ett Aqualine-system tål vatten.