Elektroniskt styrt knäledssystem E-MAG Active

Försörjning vid benförlamningEn överblick över fördelar

Gå mer naturligt

Ett mer naturligt gångmönster och en önskan att inte alltid behöva koncentrera sig på rörelser: det är behov som många ortosbrukare delar. Intelligent elektronik säkerställer att du går mer naturligt och mjukt. En magnet öppnar automatiskt leden och din hand fortsätter vara fri. Du kan fokusera på andra saker i livet som är viktigare för dig – din familj, ditt företag eller din hobby.

Bättre kroppshållning

Det är enklare för dig att röra dig med E-MAG Active: du kanske kan göra mer igen och vara mer aktiv än innan. Det kan ha en positiv effekt på dina muskler och din allmänna hälsa, exempelvis cirkulationssystemet. Tack vare det mer naturliga gångmönstret försvinner helt behovet av kompensationsrörelser, vilket minskar belastningen på den kontralaterala sidan och därför minskar tecknen på slitage.

Cykla

När du ändrar läge på E-MAG Active till upplåst med hjälp av en liten knapp, kan du till och med cykla, exempelvis på en terapicykel. Andra idrottsaktiviteter såsom stavgång är också möjliga tack vare ledens intelligenta styrenhet.

Lämplig för daglig användning

Med sin slutna design är E-MAG Active skyddad mot exempelvis externa påverkan såsom stötar och mot att fastna i kläder. Ledytorna utgör en homogen, sluten yta även när leden är böjd.

Lång användningstid

Beroende på vilka rörelser du utför, räcker E-MAG Active i upp till 5 000 steg. Det motsvarar ungefär 8 km och är vanligtvis nog för en dag. Du kan enkelt ladda batteriet igen under natten.

Snabb och tyst

Fortgående ljud vid användande kan uppfattas som störande och obehagliga i många situationer. Magneten som låser upp leden vid gång arbetar snabbt och tyst – vilket gör den diskret i vardagslivet.

Funktionalitet

E-MAG Active säkrar din knäled i ett avgörande ögonblick: i gångcykelns ståfas. Även i fasen då din vikt stöds av det påverkade benet. Det släpper leden igen i svingfasen, alltså när du böjer benet. E-MAG Active låses upp av din gångrörelser i varje steg och låses igen när du sätter ned foten. Det är möjligt tack vare ett intelligent sensorsystem som mäter benpositionen vid gång och skickar informationen till elektroniken i benet. Därefter låser magneten upp leden – snabbt och tyst. Det är så leden fick sitt namn: E-MAG för elektromagnetisk.


Liknande produkter