Fullständig benortos Free Walk

Gå harmoniskt och stå säkrareEn överblick över fördelar

Gå naturligt

Free Walk möjliggör en helt naturlig gång. Kompensationsrörelser som behövs med konventionella ortoser är inte längre nödvändiga, vilket minskar belastningen på dina leder och din rygg. Du spenderar mindre energi på att gå och kan ta dig längre.

Sitt ner bekvämt

Din ortos måste stödja dig i många vardagssituationer. Du kan sitta bekvämt med Free Walk. Beroende på dina fysiska förmågor, kan du låsa upp ortosen dynamiskt med en kroppsrörelse eller med handen.

Enkel att ta på

Sitt ner, för in fotdelen av Free Walk-ortosen i skon och ta på skon på foten. Placera därefter ortosen på ditt ben. Free Walk har en praktiska snabbutlösande stängningar vilket gör det enkelt att sätta fast ortosen.

God passform

Din ortopedtekniker tillverkar Free Walk-ortosen efter dina individuella mått.

Behaglig att bära

Den mjuka stoppningen av hudvänliga material känns bekväm hela dagen. Du kan rengöra den med varmt vatten och tvål.

Nästan osynlig

Free Walk är lätt och har en slank design. Du kan bära den under normala kläder. Den är diskret och helt osynlig för andra.

Funktionalitet

Teknik

Free Walk-ortosen styrs av en koppling mellan knäledsortosen, fotledsortosen och inlägget som vägleder din fot. Integrerat i din naturliga gångcykel, frigörs låset i knäledsortosen och du kan fritt böja benet. Knäledsortosen låses automatiskt när du böjer tillbaka benet innan du sätter ned foten. Du behåller kontrollen över ortosen och använder den medvetet.

Som ett alternativ för alla som ibland tröttnar snabbare på grund av sin fysiska kondition har ett reglage utvecklats som låter dig låsa eller låsa upp din led permanent, förutom Free Walk-funktionen (låst ståfas, upplåst svingfas). Det låter dig använda Free Walk-ortosen helt efter dina personliga krav och ditt tillstånd.

Ortosträning

Du kan dra full fördel av en högkvalitativ modern försörjning om du är korrekt tränad i att använda produkten. Du kommer att ta dina första steg med Free Walk under en utprovningssession med din tekniker. Han eller hon kommer i detalj förklara funktionerna och hantering vid vardagsanvändning.

Därefter kan du tillsammans med din tekniker eller sjukgymnast/arbetsterapeut öva på att gå i olika situationer, exempelvis i sluttningar eller trappor. Din tekniker kommer att förbereda ett individuellt träningsprogram för dig. Det är viktigt att du övar in ett korrekt rörelsemönster för att undvika att utveckla felpositioneringar. Du kommer även att öva på att sätta dig ned och ställa dig upp, samt att sätta på och ta av ortosen.


Liknande produkter