Genu Arexa - en rigid och funktionell knäortos

En säker återgång till vardagsliv och träningFördelar i korthet

Råd efter operation

Redan i operationssalen kan du få en immobiliseringsortos som skyddar det rekonstruerade korsbandet på bästa möjliga sätt. Ungefär tio dagar efter operationen tas stygnen bort, och då byts oftast även ortosen ut: En funktionell knäortos ortos gör det nu möjligt att röra knäet kontrollerat. På så sätt känner många patienter att de kan lita på sitt knä. De börjar mobilisera knäleden tidigt – vilket är den bästa förutsättningen för att snart kunna belasta knäet för fullt igen.

Snabbare återhämtning

Du vill vara besvärsfri så snabbt som möjligt efter en skada. Ju tidigare du kan röra på knä igen - givetvis i samråd med din läkare - desto snabbare kan du belasta fullt benet fullt ut. Genu Arexa gör att du känner dig säker och minskar risken för felaktiga rörelser efter en ledbandsskada. Detta gör att du vågar lita på knät och utföra de aktiviteter som du brukar göra.

Applicering av ortosen

De patienter som dagligen behöver använda en ortos uppskattar den enkla hanteringen och komforten hos Genu Arexa. Ortosen är också mycket lätt att ta på och av. Du drar helt enkelt ortosen över foten till knäet och fäster fast den med några enkla grepp. För att underlätta appliceringen har remmarna numrerats i den ordningsföljd som de ska stängas.

Optimal passform

Genu Arexa, anpassar sig efter formen på benet och är därför mycket bekväm. Med en nätt design stabiliserar ortosen ditt knä och ger samtidigt bästa möjliga komfort.

Prisbelönad design

Genu Arexa har en nätt design och kan bäras diskret under kläderna och tack vare just den smidiga designen har den fått flera internationella utmärkelser.

Träningsprogram

När du inte kan belasta knät som vanligt efter en skada eller operation, kan du förlora muskelstyrka. Ett målinriktat träningsprogram hjälper till med anpassningen av Genu Arexa och aktiverar muskulaturen och främjar balansen. Övningarna som du kan börja med första veckan är indelade i tre faser kan utföras dagligen i hemmet. Det är dock viktigt att tala med din läkare eller terapeut, för att få klargjort att övningarna är lämpliga för dig innan du påbörjar övningarna.

Indikation

Genu Arexa och Xeleton lämpar sig för användning vid knäsmärta med svåra eller komplexa uttänjningar av ledband och/eller kraftig instabilitetskänsla. Det finns möjlighet att begränsa rörelseomfånget:

  • ACL- och/eller PCL-ruptur/rekonstruktion
  • Instabilitet i knäleden (ACL, PCL, MCL, LCL)
  • Skador på kollateralligamenten (MCL/LCL)
  • Stabilisering/rörelsebegränsning efter meniskoperation
  • Gonartros
  • Reumatoid artrit


Relaterade produkter

Accessories