Handortos Manu Neurexa

Tidigt påbörjad rehabilitering efter en strokeEn överblick över fördelar

Öva rörelser

Ju oftare du använder din hand och handled igen, desto mer rörelsefrihet återställs. För att göra detta möjligt stabiliserar Manu Neurexa din handled och hand i en mer naturlig och neutral position. Genom att göra detta gör ortosen det enklare för dig att öva rörelser i handleden med din sjukgymnast.

Bekväm att bära

Manu Neurexa är gjort i ett väldigt mjukt och bekvämt material (Outlast). Mjuka kanter motverkar skav och ömma ställen. Svettning bör givetvis minskas när du bär ortosen hela dagen. Det är anledningen till att Manu Neurexa är gjord i ett temperaturreglerande material som ger dig den bekvämlighet du behöver.

Skydda handen och handleden

Kritiska situationer kan uppstå, särskilt i början, exempelvis vid förflyttningen till en rullstol eller under gångträning. Manu Neurexa skyddar din hand och handled mot externa inflytanden. Du känner dig säkrare. Känsligheten i den påverkade armen och handen kan också ökas genom att använda handortosen.

Indikationer

Pares i underarmsmuskler som resulterar i svag handled, exempelvis efter en stroke, diskbråck i nacken, skada på plexus i nacken eller perifer nervskada. Den är särskilt lämplig för slapp förlamning eller förlamning med lite spasticitet i hand/handledsområdet.