Handledsortos Manu Neurexa plus

Tidigt påbörjad rehabilitering efter en strokeFördelar

Träna och öva rörelser

Ju oftare du gör rörelser och använder din hand och handled, desto mer rörlighet kommer du att få. Manu Neurexa plus hjälper dig att stödja hand- och handleden i en neutral position vilket leder till att du kan öva på rörelser på ett naturligt sätt.

Behaglig att ha på sig

Manu Neurexa plus är bekväm att att ha på sig tack vare smidig design och mjukt TriTech-material. Materialet minskar svettningen genom att släppa igenom kroppsvärme. Detta innebär att du kan ha på dig ortosen under längre perioder.

Skyddar både hand och handled

Manu Neurexa plus skyddar din hand och handled mot stötar och tryck som förekommer i vardagliga situationer. Du känner dig säkrare och kan vara naturlig. Dessutom kan du också förbättra armens och handens rehabilitering och känsel genom att använda vår ortos.

Lätt att ta på sig

Tack vare den smarta designen kan du själv sätta på ortosen med bara en hand - beroende på dina möjligheter. Detta ger dig större självständighet. Utprovning och instruktion om hur du använder ortosen får du på ditt ortopedtekniska center.

Kombinera Manu Neurexa plus med Omo Neurexa plus

Använd både Manu och Omo Neurexa plus-ortoserna för det bästa resultatet. Då hålls både arm och hand i rätt läge på ett ännu bättre sätt, bra vid rehabilitering och bättre effekt vid spastiskta rörelser.

Indikationer

Pares i underarmsmuskler som resulterar i svag handled, exempelvis efter en stroke, diskbråck i nacken, skada på plexus i nacken eller perifer nervskada. Den är särskilt lämplig för slapp förlamning eller förlamning med lite spasticitet i hand/handledsområdet.