Axelortos Omo Neurexa

Stabilisering av axel och skuldra efter en strokeEn överblick över fördelar

Smärtlindring

Omo Neurexa ger märkbar avlastning och lindrar smärta orsakad av felplaceringen av axelleden. Genom att ge skuldran en bättre position, lindrar ortosen orsaken dina besvär. Att minska smärta är viktigt för att du ska kunna fokusera på rehabilitering och träning.

Tidigt påbörjad rehabilitering

Ju förr du påbörjar din rehabilitering, desto snabbare och bättre kan du bli återställd. Med Omo Neurexa är din skuldra stabiliserad så att du helt kan koncentrera dig på rörelser och få in rätt rörelsemönster från början.

Förbättrad kroppshållning

Genom att föra din skuldra till korrekt position med Omo Neurexa korrigeras hela din kroppshållning. Det påverkar även ditt gångmönster som blir mer naturligt och mjukt igen. Dessutom undviker du ensidig överbelastning av muskler eller översträckning av nerver, ligament och senor, vilket i sin tur skulle kunna leda till smärta i andra delar av kroppen.

Behagligt material

Omo Neurexa är gjort i ett väldigt mjukt och bekvämt material (Outlast) som är tvättbart i 40°. Mjuka kanter motverkar skav och ömma punkter. Omo Neurexa är gjord i ett temperaturreglerande material för att den skall vara behaglig även när du bär ortosen hela dagen. Underarms- och skuldersektionerna på ortosen sitter ihop med silikonremmar på insidan så de inte skall glida ner.

Enkel att använda

Snäppspännen i olika färger gör det enklare att ta på ortosen korrekt. Omo Neurexa kan även öppnas helt, vilket också gör den smidig att ta på. Din sjukgymnast eller ortopedingenjör kommer att anpassa ortosen efter dina individuella mått och behov. Instruktioner ges även till dina familjemedlemmar eller assistenter, så att de kan hjälpa dig sätta på ortosen vid behov.

Funktionalitet

Skulderortosen Omo Neurexa är en del av produktlinjen Neurexa. Den utvecklades i nära samarbete med läkare och sjukgymnaster – särskilt för strokepatienter. Som ett värdefullt medicinskt hjälpmedel främjar den aktiv rörelse.

Skuldersmärta är vanligt efter en stroke eller annan sjukdom. I det här fallet är överarmsbenet (överarmsbenets huvud) i en ofördelaktig position. Omo Neurexa för det tillbaka till korrekt position, vilket därmed eliminerar orsaken till smärtan. Det är nödvändigt för att börja med tidig, riktad rehabilitering. Vårt mål är att hjälpa dig återgå till din bekanta sociala miljö och arbetsmiljö så snabbt som möjligt.

Omo Neurexa består av två delar – en skuldermanschett och en underarmsmanschett. De sitter ihop med två remmar. Ortosen täcker ett stort område av skulderregionen, vilket har en positiv effekt på det som kallas proprioceptorer – vilket innebär att du uppfattar hur du rör dig med skuldran i rummet och vilka positioner du antar. Det förbättrar din allmänna kroppshållning, vilket i sin tur har en positiv effekt på en mjuk och uniform gång. En muskelstimuleringsdyna som du enkelt kan sätta fast på insidan av skulderortosen med en hyska och hake, gör det möjligt att ge ytterligare stimulering för försvagade muskler.

Indikationer

Skuldersmärta och dysfunktion (inklusive subluxation) exempelvis efter en stroke, diskbråck i nackryggraden, perifer nervskada etc.