Genu Direxa och Genu Direxa Open, två ortoser för knän

Lätt till måttlig instabilitetskänsla i knät


Fördelar för dig

Öppen modell

Den öppna modellen av ortosen kan öppnas helt och enkelt läggas runt benet. Den ger mer individuella inställningsmöjligheter jämfört med den slutna versionen. Välja den ortos som passar dig och dina behov bäst.

Sluten modell

Du tar på dig den slutna modellen genom att kliva i Genu Direxan uppifrån, som i ett byxben. Två öglor att hålla i på sidorna gör det enklare att ta på ortosen. Den slutna versionen har en tydligare kompressionseffekt jämfört med den öppna. VÄlj den modell som du tycker passa bäst för dina förutsättningar och aktivitet.

God passform

Det mjuka TriTech-materialet ger utmärkt komfort för dig som använder den. Mjuk men ger samtidigt det stöd och kompression som behövs. Tack vare den särskilda vävstrukturen glider inte ortosen när den används.

Passar för dig som har en aktiv livsstil

Båda ortoserna har två elastiska remmar hela vägen runt om och har klädda ledstag. Allt är deisgnat för att ta så lite plats som möjligt och inte vara i vägen. Ortoserna fungerar även vid kontaktsporter eftersom de är så tunna och smidiga.

Indikationer

  • Knäsmärtor med milt till måttligt slappa ligament och/eller lätt till måttlig instabilitetskänsla
  • Posttraumatisk och postoperativ instabilitet och/eller känsla av instabilitet
  • Gonartros med initial till måttlig degenerativ ligamentinstabilitet och/eller lätt till måttlig känsla av instabilitet (huvudsakligen omfattande korsbandet)
  • Reumatoid artrit
  • Patellofemoralt smärtsyndrom (exempelvis chondromalacia patellae, patellakondropati, retropatellär artros)

Frågor och svar