Stabila ortoser för knän - Genu Direxa Stable

Lätt till måttlig instabilitetskänsla i knät


Fördelar för dig

Open - öppna modellen som du kan anpassa efter dig

Den öppna modellen som vi kallar "Open" kan öppnas upp helt och enkelt fästas runt benet när du skall ta på eller av ortosen. Den ger fler individuella inställningsmöjligheter jämfört med den slutna versionen.

Sluten modell

Kliv in i den slutna versionen uppifrån, som i ett byxben. Två fingeröglor på sidorna gör det enklare att ta på ortosen.

Sitter stadigt och är smidig

Det mjuka TriTech-materialet som ortosen är tillverkad i ger en skön och smidig känsla. Tack vare den särskilda vävstrukturen glider inte ortosen när den används.

Enkel att ställa in

Din ortopedingenjör kan justera ortosen åt dig i några enkla steg och anpassa extensionen och flexionen stegvis helt efter dina förutsättningar.

Passar för sport

Ortoserna har två remmar runt om och klädda ledstag som är tunna. ortosen är lättburen och tar ingen plats vilket gör dem lämpliga för olika aktiviteter, till och med för kontaktsporter.

Indikationer

Knäbesvär med måttlig till uttalad ligamentslapphet och/eller måttlig till uttalad instabilitetskänsla, för att säkra och/eller lindra knäledens fysiologiska rörelseväg där tillfällig eller permanent extensions- och/eller flexionsbegränsning av knäleden indikeras.

  • Meniskskador (konservativt/postoperativt)
  • Kronisk instabilitet vid korsbandsskador (ACL/PCL – konservativt/postoperativt)
  • Komplex posttraumatisk måttlig till uttalad instabilitet hos knäleden
  • Multifaktoriell degenerativ knäledsinstabilitet (t.ex. vid knäledsartros och reumatoid artrit)
  • Genu recurvatum
  • Meniskopati
  • Knäledsinstabilitet vid patellofemoralt smärtsyndrom (t.ex. kondromalaci, femuropatellärt smärtsyndrom, knäledsartros)

Frågor och svar


Liknande produkter