Omo Neurexa plus axelortos

Omo Neurexa plus – förenklar rehabiliteringen

Fördelar för dig

Fördelar

Smärtlindring

Omo Neurexa plus ger tydlig lindring och minskar smärta som beror på att axelleden är i fel läge. Axeln hamnar i ett bättre läge och ortosen rättar till orsaken till smärtan.

Vid rehabiliteringsstart

Med Omo Neurexa plus stabiliseras din axel på ett säkert sätt. Det betyder att du helt kan koncentrera dig på att träna upp rörelser och vara aktiv. med axelortosen kan du påbörja rehabiliteringen snabbt med rätt rörelsemönster redan från början.

Förbättrad kroppshållning

Din axel styrs i rätt läge med ortosen och därmed korrigeras hela din kroppshållning. Med rätt hållning minskar ensidiga muskelbelastningar och översträckningar av nerver, ligament och senor.

Bekvämt material

Ortosen är gjord av ett mjukt, tvättbart tyg och har silikonremsor på insidan. Silikonet hindrar ortosen från att glida eller skava. Det temperaturreglerande materialet motverkar också svettning så att ortosen är bekväm att bära under hela dagen.

Tag på och justera med en hand

Tack vare designen kan du ta på ortosen helt själv med bara en hand. De färgade spännena gör det lätt att ta på den rätt. Din terapeut eller ortopedingenjör anpassar ortosen till dina individuella behov och visar dig hur du tar på den.

Funktioner

Omo Neurexa plus som stabilisering efter stroke

Omo Neurexa plus axelortos ingår i produktserien Neurexa. Den har utvecklats i nära samarbete med läkare och terapeuter – särskilt med tanke på strokepatienter. Den är ett värdefullt medicintekniskt rehabiliteringshjälpmedel som främjar aktiva rörelser.

Axelsmärtor är vanliga efter stroke och andra sjukdomar. I detta fall hamnar överarmsbenet i ett ogynnsamt läge. Omo Neurexa plus för det tillbaka till rätt läge och åtgärdar på så sätt smärtorsaken. Det är avgörande för att kunna inleda individuellt anpassad rehabilitering tidigt. Vårt mål är att hjälpa dig återgå till din vanliga sociala och arbetsrelaterade miljö så snart som möjligt.

Så fungerar det

Omo Neurexa plus består av två delar: en axelmanschett och en underarmsmanschett. De sitter ihop med två remmar. Ortosen täcker en stor del av axelpartiet och har gynnsam effekt på de så kallade proprioceptorerna. De registrerar hur du rör dig i din omgivning, hur din axel rör sig och din kroppsställning. Då förbättras hela din kroppshållning, vilket gynnar en jämn och enhetlig gång. Med en muskelstimuleringsdyna – som du enkelt sätter inuti axelortosen med hyska och hake – kan du ytterligare stimulera försvagade muskler.

Indikationer

Axelsmärta och axeldysfunktion (inklusive subluxation) efter

  • stroke
  • hemiplegi
  • diskbråck mellan halskotor
  • skador på plexus brachialis
  • perifera nervskador med mera

Nedladdningsbart material