Proteser som tål vatten

IP-klassificering ger svar på vad knäleden tål

Ett aktivt liv kan bli blött ibland. För att inte behöva känna begränsningar är det bra att veta vad de olika proteserna tål och vilken protes som är mest lämpad för din livsstil. IP-klassificeringen är nyckeln till att förstå vilka aktiviteter du kan ägna dig åt med din protes.

Våra mekatroniska knäleder har klassats efter hur mycket påverkan de tål gällande fukt, vatten och fasta föremål (t.ex. damm och sand). Tumregeln är att ju högre IP-tal desto bättre skydd. Läs mer om våra olika alternativ nedan.


C-Leg 4 – IP 67

C-Leg 4 står emot regn och är vattentålig. Detta är ett alternativ för dig som vistas ute oavsett väder.

Läs mer om C-Leg 4

Genium – IP 67

Genium är vår knäled som har
IP-klassificering 67 och det anger ett skydd som är vattentåligt.

Läs mer om Genium

Genium X3 – IP 68

Genium X3 har bäst skydd mot vatten och fasta ämnen. Den har maximala IP 68 och är helt vattentät!

Läs mer om Genium X3


Vill du veta mer?

Proteser för en aktiv livsstil. #Reclaim your life

Lär dig skillnaderna mellan de olika mekatroniska knälederna. Vilken är rätt modell för din livsstil? Kontakta din ortopedklinik för att hitta alternativet för dig.

Kliniska studier

Hitta sammanfattningar av studier och biomekaniska analyser av funktion, mobilitet och livskvalitet hos Ottobocks mekatroniska knän.

Läs mer

Frågor och svar

Hitta de vanligaste frågorna och svaren om mekatroniska knän och hur väl de är skyddade mot fukt, vatten, damm och sand.

Läs mer


Förklaring av IP-klassificering

När vi pratar om IP-klassificering står IP för "Ingress Protection" Rating. Det är en klassificering av inkapslingen av elektroteknisk utrustning, det vill säga hur väl apparaturen skyddas mot vatten, damm, inträngande föremål.


Lär dig fler skillnader