Stå stadigt och stabilt

Våra knäleder gör stor skillnad

Förbättringar som ger dig ett enklare vardagsliv

Tycker du att det är svårt att stå stilla under längre stunder? Med intuitiva ståfunktioner i våra mekatroniska knäleder slipper du oroa dig! Knälederna känner av om du vill stå stilla eller om du är på väg att ta ett nytt steg. Den intuitiva ståfunktionen anpassar sig efter varje situation. En jämn fördelning av din vikt på båda benen kan förebygga obekväma rörelser, vare sig du står på ett plant eller sluttande underlag. Prova själv och känn efter vilken led som passar dig bäst.

Stå avslappnad när du vill

Står du ofta på jobbet eller när du ägnar dig åt din hobby? Den intuitiva ståfunktionen är en speciell funktion i våra mekatroniska knäleder som ger dig stöd medan du står. Det sker intuitivt och utan att du ständigt behöver tänka på det. Prova själv i dag!

Stå bekvämt, även på ojämna underlag

Tack vare våra mekatroniska knäleders intuitiva ståfunktion kan du lugnt stå vid grillen i trädgården eller leka med barnbarnen på ängen utan att behöva fundera på om aktiviteterna kräver att du står stilla under längre tid eller om du står i en sluttning eller på plan mark. Knälederna "känner av" förutsättnignarna.

Stanna till när du vill, hur länge du vill

Stannar du till och vill höra allt om grannens semester men känner att du måste avsluta samtalet efter bara några meningar? Tycker du att det är svårt att stå stilla längre stunder? Då borde du prova vår lösning. Tack vare den intuitiva ståfunktionen som våra mekatroniska knäleder är utrustade med kan du stå stabilt och bekvämt när du vill – även om saker och ting tar lite längre tid än beräknat.

Fortsätt med ett aktivt liv

Vill du bära, lyfta eller hålla i barn?* Eller behöver du lyfta och ställa in en låda i ett skåp? Du vet hur viktigt det är att kunna stå stadigt i sådana situationer. Den intuitiva ståfunktionen som våra mekatroniska knäleder är utrustade med hjälper dig stå stadigt och ergonomiskt även vid dessa tillfällen. Prova själv och känn efter vilken knäled som ger dig bäst stadga i vardagen.

*Det är viktigt att vara extra försiktig i situationer där barn ska bäras. Lägg märke till maximal tillåten vikt för protesen.


Reclaim your sense of security. Kenevo

Med aktivitetsläget C erbjuder Kenevo en intuitiv ståfunktion. Med Kenevo kan du ta en spontan paus när du handlar, stanna upp när du träffar en bekant för en pratstund eller om du är ute på en promenad kan du enkelt pausa, stå stilla och njuta av stunden.

mer om Kenevo

3C98-3/3C88-3 C-Leg 4

Reclaim your determination. C-Leg 4

C-Leg 4 är utrustad med en intuitiv ståfunktion som låter dig stå bekvämt och avslappnat, så att du blir mindre trött även om det är längre stunder. Oavsett om du står på ojämna eller sluttande underlag är funktionen densamma. Det är bara en av många funktioner som finns i C-Leg 4 och gör vardagen lite enklare.

mer om C-Leg 4

Genium mikroprocessorstyrd knäled

Reclaim your strength. Genium

Med Genium får du mycket naturliga rörelsemönster som ger stor frihet. Dessutom kan du använda den intuitiva ståfunktionen som ger dig ett stabilt läge i stillastående. Funktionen känner av när du vill stanna upp och ger det motstånd som krävs för en naturlig viktfördelning.

mer om Genium

Genium X3 protes system

Reclaim all you want to be. Genium X3

Genium X3 är utrustad med en intuitiv ståfunktion som ger stabilitet åt dina rörelser oavsett var och hur länge du vill stå stilla. Nu behöver du inte längre lägga fokus på att stå stadigt utan kan koncentrera dig på viktigare saker runt omkring dig.

mer om Genium X3


Vill du veta mer? Kontakta din lokala ortopedingenjör!

Reclaim your life – är du redo för ett aktivt liv? Besök ditt närmaste ortopedtekniska center för att upptäcka skillnaderna mellan våra olika mikroprocessorstyrda knäleder och själv ta reda på vilken protes som passar din livsstil.

Frågor och svar

Att stå stilla länge kan vara otroligt påfrestande med protes. Det finns många olika behov av lösningar för att kunna stå stadigt och bekvämt i olika situationer. Vi har olika modeller av knäleder från Ottobock som kan ge dig det stöd som behövs.

Läs mer

Kliniska studier

Läs om studier som har gjorts på Ottobocks mekatroniska knäleder och de fördelar som har påvisats. Funktion, rörlighet och livskvalitet är bland annat några värden som mätts. Klicka och lär dig mer.

Läs mer


Upptäck skillnaderna mellan våra olika proteser