bebionic handFördelar

Angel i vardagen med bebionic

Estetisk design

Handen är designad för att vara lik handens anatomiska skelettstruktur. Den är designad med leder i fingrarna och övergången vid handleden gör att den känns naturlig att använda.

Man kan ta pincettgrepp eller greppa en sked med bebionc

Olika grepp-varianter

Med bebionic-handen kan du ta 14 olika grepp, vilket ger möjlighet att utföra vardagsliga sysslor med enkelhet.

Bebionic vid DJ-mixer-bordet

Modern

bebionic-handen finns i två utföranden: Kevlar, som är vit och en svart Carbon. Den finns i olika storlekar och alla har samma tekniska funktioner.

med en bibonic kan du arbeta och ta hand om djur

Ställ in egna rörelsemönster

Ortopedtekniska kliniken hjälper till att hitta de individuella inställningar som passar för både arbete och vardag.

bebionic passar i vardagen och känns naturlig

Vikten är balanserad

På sätter som handen är uppbyggd med motorn nära handleden ger protesen en naturlig viktbalans och kommer kännas naturlig att bära.

läs en tidning med naturligt grepp, allt går med bebionic

Synkroniserade rörelser

Sensorer i systemet gör att fingrarna kan agera synkront vid olika grepp.

Greppmönster

Aktivt pekfingergrepp

Aktivt pekfinger

Objekt greppas med tummen, mellan-, ring- och lillfingret, medan pekfingret böjs efter att greppet tagits. Du kan styra pekfingret självständigt. Det aktiva pekfinger-greppet är också den perfekta handpositionen för att använda på ett tangentbord.

Powergreppet

Power-grepp

Med detta grepp kan du enkelt hålla runda eller cylindriska föremål säkrare. Bollar, bitar av frukt, flaskor eller olika typer av handtag på maskiner. Med kraftgreppet skakar du också hand på ett naturligt sätt.

Pincettgrepp

Pincett-grepp

Pincett-grepp är användbar för hantering av små föremål. För att göra inställningen hjälper ortopedtekniska centrat till att justera tummen så den bara nuddar pekfingret.

Krokgrepp

Krok-grepp

Krokgreppet är idealiskt för att bära en påse, väska eller portfölj. Det finns två alternativ för detta grepp: antingen med tummen mot ett delvis stängt kraftgrepp eller genom att böja fingrarna i den avslappnade handpositionen.

Precision med stängt grepp

Precision med stängt grepp

Detta grepp liknar öppet greppet men är särskilt lämpligt för situationer där raka fingrar skulle vara i vägen - till exempel när man arbetar vid ett skrivbord. Lång-, ring- och lillfingret böjs först i handflatan. Tummen rör sig mot pekfingret och pausar, därefter har du full kontroll över pekfingret.

Fingrar på bebionic

Fingerrörelser

bebionics fingrar rör sig naturligt samtidigt som handen sluts. Detta gör att du kan greppa tunna föremål, såsom bestick eller tidningar. Funktionen med den mjuka fingerrörelsen kan också användas tillsammans med nyckel-greppet och pincett-greppet.

Trefingergrepp

Trefinger-grepp

Med detta grepp kan du plocka upp, hålla och manövrera en mängd olika dagliga föremål som bilnycklar, lock, pennor och andra små föremål. Så snart tummen möter pek-och långfinger böjs ring- och lillfinger ihop och man har trefinger-greppet.

precision med öppet grepp

Precision med öppet grepp

Med detta grepp kan du plocka upp och styra små föremål med preicision. Pekfingret möter tummen i det här fallet. Tummen rör sig till mittpunkten av sitt intervall och pausar där. Pekfingret är då aktivt och kan styras, medan lång-, ring- och lillfingret förblir raka.

Öppen hand

Öppen hand

Den öppna handenär lämpligt för att bära brickor eller plattor. Du kan öppna upp fingrarna och handen helt och få en flat handflata när tummen flyttas i sidled.

Pekfinger

Pekfinger

Använd pekfingret när du arbetar vid tangentbord och pekskärmar eller trycker på knappar. Handen ställs i pekposition när tummen befinner sig i sidopositionen. Övriga fingrar böjs mot handflatan och tummen böjer sig också.

Musgrepp

Mus-greppet

När du använda en datormus är detta bästa greppet. Tummen och lillfingret håller musens sidor, lång- och ringfingret ger extra stabilitet. Pekfingeren flyttas till musknappen för att klicka på den och dras sedan in. Om du vill klicka, ge handen en signal för att stänga.

Stägd hand

Stängd hand

Du kan använda detta grepp för att trycka på objekt eller när du använder större knappar och växlar. Vi rekommenderar även detta grepp vid påklädning eftersom tummen är infälld inte fastnar i kläderna. Med slutna handen-greppet flyttas tummen från sidopositionen mot handflatan. Fingrarna sluts över tummen och bildar en näve.

Nyckelgrepp

Nyckel-grepp

Detta grepp är idealiskt för att läsa en tidning, hålla en sked eller hålla platta föremål som kreditkort eller nycklar. Fingrarna stängs delvis när tummen är i sidled. Tummen böjs sedan och nuddar sidan av pekfingret. Du kan sedan höja och sänka tummen utan att flytta de andra fyra fingrarna. Detta gör att du enkelt kan ta ett nytt tag, hålla och släppa objektet.

Neutralläge

Neutralläge

I neutralläget är handen avslappnad. Tummen är placerad i sidled mot handflatan. De andra fingrarna är något böjda. Härifrån kan handen ändras till krokgreppet för bära till exempel väskor och påsar.

Frågor och svar

 • För vem passar bebionic-handen?

  Proteshanden bebionic är lämplig för alla användare som har intakt muskelaktivitet i en eller flera muskler i stumpen.

  Kontakta din ortopedingenjör för att utforska möjliga alternativ för protesförsörjning.

 • Hur lång tid tar det att lära sig använda bebionic-handen?

  Vi kan inte göra några generella uttalanden om detta. Mängden träning som krävs för att med säkerhet använda en myoelektrisk handprotes kan dock jämföras med att lära sig spela ett musikinstrument.

  Efter några timmar är det oftast möjligt att öppna och stänga proteshanden. Efter detta måste protesen också användas regelbundet om det ska integreras framgångsrikt i vardagliga rutiner. Det tar vanligtvis cirka tre till sex månader innan de flesta användare har fullt integrerat protesen i sitt dagliga liv.

 • Vad ingår vid försörjning med en bebionic-hand?

  En protesförsörjnnig inkluderar samtliga delkomponenter, individuellt anpassad hylsa och justering av inställningarna i handen, vilket görs av bebionic-certifierad ortopedingenjör. Utprovning och träning med protesen liksom regelbundet funktionsunderhåll är också del av detta.

 • Hur länge räcker batteriet i bebionic?

  Tiden för batteriet i protesen beror till stor del på hur protesen används i det dagliga livet. I genomsnitt håller batteriet en hel dag. Vi rekommenderar att laddning av batteriet varje dag. Detta säkerställer att protesen alltid är redo att användas.

 • Hur styrs bebionic-handen?

  bebionic-handen är vad som kallas en myoelektriskt kontrollerad proteshand, vilket innebär att användaren styr den med egna muskelsignaler i stumpen. Pattern recognition-systemet Myo Plus är en utmärkt kombination med bebionic-handen.

 • Kan jag duscha eller tvätta händerna med bebionic-handen?

  Nej, du kan inte duscha eller bada med bebionic-handen. Det finns inga standardproteskomponenter för dusch och simning; individuella anpassningar görs av din ortopedingenjör..

  Du kan dock tvätta händerna förutsatt att proteshandsken är intakt och manschetten är tillräckligt lång för att inget vatten kan komma in i protesen från slutet.

 • Kan jag använda touchscreen med bebionic-handen?

  Ja, om du inte använder handsken.


Kombinationsmöjligheter

Liknande produkter