DynamicArm överarmsprotes

Dynamisk och kraftfull armbågsledFördelar för dig

Säkert grepp

SensorHand Speed handens integrerade Autograsp funktion hjälper dig när du är på väg att tappa taget om något. Greppkraften ökas inom bråkdelen av en sekund och håller fast till dess att det du har fått ett bra grepp igen

Snabba reflexer

Med maximal hastighet öppnar och stänger sig SensorHand Speed tre gånger så snabbt som jämförbara elektriska händer. Med en hastighet på upp till 300 mm per sekund kan du reagera och greppa tag snabbt.

Kontrollerande krafter

Griphastigheten och gripkraften mats kontuinuerligt med två mätsystem och kontrolleras I proportion till muskelsignalerna. Även svåra saker, som t.ex. att greppa en tomat eller andra ömtåliga saker, är inte längre ett problem.

Naturlig dynamik

DynamicArm förhindrar onaturliga och ryckiga rörelser. Rörelsens början är alltid under kontroll och den saktas varsamt ned mot slutet - precis som en vanlig arm.

Avslappnad gång

En elektroniskt kontrollerad flexionshjälp hjälper till när du ska böja armbågen. När underarmen svingar fritt under gång saktas denna flexionsrörelse ned naturligt på ett diskret och ljudlöst sätt.

Proteshandskar

Skin Natural proteshandskar finns i 6 färger och de skyddar mot smuts och damm. Flerskiktsstrukturen ger ett utseende med djup. Det yttre, genomskinliga skiktet efterliknar den naturliga venstrukturen hos mänsklig hud.

Handledsrotation

Med hjälp av muskelsignaler kan du rotera handledsenheten utåt och inåt utan att behöva ta hjälp av den andra handen.

Naturligt flödande rörelser

Med Dynamic Arm kan du utföra mer än en rörelse samtidigt – böja armen, rotera handleden och greppa saker med handen.

Funktionalitet

Protesträning

När du blivit försörjd med en protes börjar den viktiga protesträningen. Målet är att du ska kunna använda protesen så att den hjälper dig i vardagen. Inledningsvis får du hjälp av en arbetsterapeut att träna på rörelser så som att äta eller klä på sig. Med speciella övningar kan du lära dig att hålla protesen rätt för att kunna greppa optimalt. När du har tillräckligt förtroende att använda protesen kan du öva på att kontrollera din muskelstyrka. Att träna med saker som skumgummi, sugrör och pappersmuggar hjälper dig att avgöra vilken tryck dina muskelsammandragningar kan ge, och hur detta påverkar material och hållfasthet.

Teknisk information

Teknik

Den myoelektriskt styrda DynamicArm svarar på brukarens olika muskelsignaler. Med hjälp av en integrerad elmotor anpassas den också automatiskt till olika belastningar. Med din muskelstyrka, och med hjälp av en tyst vario-drive, styr du därför kontinuerligt hastigheten på dina rörelser. Med en kontrollerad acceleration i början av rörelsen och en mjuk hastighetsminskning på slutet uppnås för första gången ett rörelsemönster som efterliknar det hos en mänsklig arm.

Flexionshjälpen sparar energin som frigörs när underarmen sänks och använder den när armen lyfts upp igen. Det har ingen märkbar påverkan på protesens energiåtgång: även med mer intensiv användning garanterar det permanent installerade litiumbatteriet en kraftfull användning under hela dagen. Flexionshjälpen säkerställer även den harmoniska armpendlingen. Dina rörelser blir naturliga – utan extra energiåtgång eller irriterande ljud.

Skötselråd

Ottobock Skin Natural handskar:

För vardaglig rengöring rekommenderar användning av tvål och vatten. Ett särskilt ytterlager gör handsken mera motståndskraftig mot nedsmutsning och underlättar rengöring. Om tvål och vatten inte räcker till kan en speciell rengöring (640F12) med pump (640F13) användas. Notera att det är viktigt att följa instruktionerna för det speciella rengöringsmedlet.


Tillbehör


Liknande produkter