Michelangelo hjälper dig återfå omfattande frihet

Michelangelo-hand hjälper dig återfå omfattande frihetFördelar för dig

Markus läser en tidskrift

Otaliga gripmöjligheter

Tack vare många funktioner i Michelangelo-hand, finns det sju olika handpositioner du kan välja mellan. Oavsett om du lagar mat, bläddrar i en bok eller skriver på ett tangentbord, hjälper Michelangelo-hand dig att införliva sådana rörelser i vardagslivet, på fritiden och på arbetet.

Sjaak skalar obekymrat en banan

Avslappnad handledsenhet

Mekaniska handledsenhet AxonWrist kan böjas, sträckas ut och roteras inåt eller utåt. Dessutom härmar AxonWrist rörelsen hos en avslappnad, naturlig handled i ett nyutvecklat flexibilitetsläge. Den här egenskapen är unik i nuläget! Onaturliga kompensationsrörelser kan på så vis undvikas, vilket uppmuntrar till en sund kroppshållning.

Michelangelo-hand design

Naturlig design

För produktdesigners och utvecklare är det en särskild utmaning att få utseendet och känslan hos Michelangelo-handen att likna en så naturlig hand som möjligt. Fingrarna är gjorda av hårda och mjuka material, och härmar på så vis den naturliga handen i detalj. Den platta, ovala handadaptern ökar det naturliga utseendet - ännu mer än de tidigare runda handledsenheterna. Matchande proteshandskar finns tillgängliga i sex olika färgtoner.

Michelangelo-hand AxonSkin

Matchande handskar

De hållbara proteshandskar, tillgängliga i sex olika färgtoner, är gjorda i lager. Färgade fibrer på insidan imiterar den naturliga åderstrukturen hos en mänsklig hand. Kanaler i skalet på handen gör att handledsenheten och tummen ser ut att röra sig på ett naturligt sätt. För alla som vill visa upp sin moderna protes finns en genomskinlig och en svart handske att tillgå.

Funktionalitet

Sju olika griptyper

Få delar av den mänskliga kroppen är så mångsidiga och komplexa som våra händer. Bara ett perfekt samspel mellan nerver, senor, totalt 27 ben, 39 muskler och 36 leder gör att vi kan utföra vardagliga uppgifter naturligt. Att återskapa så många av dessa många funktioner som möjligt med en protes är en av de största utmaningarna för medicinteknik. Michelangelo-hand kan med sina sju olika gripmöjligheter återge många funktioner hos den naturliga handen. Dess gripstyrka är mellan 6 och 7 kg. Du kan justera och kontrollera kraften som krävs för att hålla tunga eller lätta föremål med Michelangelo-hand.

Lateral pinch

För lateral pinch, också kallat nyckelgreppet, förs tummen sidledes till pekfingret. Det här gör det möjligt att greppa platta föremål som papper eller kreditkort från sidan.

Lateral Power Grip

Tummen rör sig lateralt mot pekfingret. Det här gör det möjligt att greppa medelstora föremål, som t.ex. en mobiltelefon.

Fingerabduktion/Fingeradduktion

Öppna och stäng fingrarna för att hålla platta, tunna föremål (<3 mm) såsom bankkvitton.

Tripod pinch

Känd som penngreppet, där tummen tillsammans med pek- och långfingrarna formar ett trepunktsstöd så att du kan hålla små föremål som pennor ordentligt.

Opposition Power Grip

Handens stora öppningsbredd gör att du säkert kan hålla föremål med en större diameter.

Open Palm

Med handen platt i det öppna läget kan du bära föremål som en tallrik eller en matta på ett naturligt sätt.

Neutral Mode

Michelangelo-hand ser väldigt naturlig ut i viloläget. Handleden viker sig lätt för tryck i flexibelt läge. När du slappnar av i musklerna antar även Michelangelo-hand en naturlig, avslappnad handposition.

Korrekt protesträning underlättar praktisk tillämpning

En god försörjning slutar inte med en professionell anpassning av en protes. Ju bättre du känner din Michelangelo-hand, desto effektivare kan du använda den i vardagslivet. Det är anledningen till att Ottobock har utvecklat praktiska medföljande övningar för att du ska kunna bekanta dig med proteshanden, så att du kan dra full nytta av de otaliga funktionerna och gripmöjligheterna med Michelangelo-hand. Helst ska en utbildad sjukgymnast hjälpa dig med de många nivåerna i träningskonceptet. Bland annat täcker det den dagliga hanteringen av protesen, inklusive batteriladdning, skötselråd, förvaring och hur du slår på och av protesen. Det här följs av övningar som hjälper dig lära in de olika gripmöjligheterna. Förutom att träna med din sjukgymnast finns det en DVD som hjälper dig att repetera och öva även i hemmet.

Teknisk information

Teknik

Michelangelo-hand styrs med hjälp av Axon-Bus-systemet (AXON står för Adaptive eXchange Of Neuroplacement data, ung. anpassningsbart utbyte av nervplaceringsdata). Det är härlett från beprövade säkerhetsrelaterade system inom flyg- och bilindustrin. Fördelen är att Axon-Bus-systemet utgör ett integrerat dataöverföringssystem. De individuella komponenterna är optimerade för att kommunicera perfekt och att fungera med varandra. Fördelen för användaren är att det inte finns några fördröjningar i hastigheten och funktionaliteten i Michelangelo-hand. Axon-Bus-systemet förbättrar även säkerheten och tillförlitligheten i protesen.

Skötselråd

Ottobock AxonSkin Natural-handskar:

Daglig rengöring av handsken med vatten och tvål rekommenderas. En särskild ytbeläggning på handsken ökar handskens motståndskraft mot smuts och underlättar rengöring. Om det inte räcker med tvål och vatten kan du använda det särskilda rengöringsmedlet (640F12) med en pumpsprej (640F13). Observera även de specifika skötselråden för rengöringsmedlet.


Liknande produkter