Intuitiv och naturlig kontroll med Myo PlusFördelar

Myo Plus användare i ladugården med bebionic hand samt Skin Silicone handske.

Mer intuitiv och naturlig kontroll

Myo Plus gör det möjligt att enkelt öppna och stänga handen på ett naturligt sätt. På ett intuitivt sätt kan man använda befintliga signaler och få handen att utföra rörelser.

Med bebionic är det eneklt att få handen att röra sig efter ditt rörelsemönster, när du tar bröd till exempel

Lägg till egna rörelsemönster

Myo Plus gör det möjligt att skräddarsy appens funktioner till behov och förutsättningar. Det är möjligt att lägga till nya grepp som passar tillsammans med bebionic-handen.

Wolfgang är på restaurang och njuter av en middag med familjen

Rörelserna blir naturliga

Myo Plus ger en smidig övergång mellan protesens olika rörelser, så varje rörelse flyter i den andra. Systemet ger ett intuitivt och smidigt sätt att kontrollera protesen.

En Myo Plus-användare med den bebioniska handen i svart använder Myo Plus-appen på surfplattan.

Myo Plus App

Myo Plus appen är länken mellan användaren och protesen. Det ger kontroll på alla rörelser och fungerar som ett slags "fönster". I appen ser man alla rörelser och signaler som kommer från strumpen.

En Myo Plus-användare växlar mellan olika händer för olika typer av arbetsmoment.

Växla enkelt mellan olika händer

Förutom bebionic-handen är Myo Plus-kontrollen också lämplig för andra typer av händer, till exempel Electric Greifer. Detta gör det möjligt för användarna att få en optimalt anpassad lösning för olika typer av arbeten till exempel.

Med adaptiv inlärning blir till och med pincettgreppet möjligt med bebionic

Systemet lär sig rörelserna

Myo Plus-mönsterigenkänningen är adaptiv och lär sig de enskilda kommandona från användaren. Träningen och justering av rörelsesmönstret är visuellt och lätt och lätt att förstå genom Myo Plus-appen.

Så fungerar Myo Plus

Avatar visar hur MyoPlus fungerar med en protes

Även efter en amputation eller en medfödd missbildning kan drabbade personer fortsätta att tänka och känna hur det är att stänga/öppna/vrida sin hand. De musklerna i stumpen reagerar på hjärnans signaler och muskler aktiveras. Det ger Myo Plus möjlighet att läsa av och registrera signaler som sedan skickas till protesen.

Myo Plus proteskontrollen mäter alltså inkommande signaler och bygger upp ett rörmönster som förvandlas till handrörelser i protesen. Kontrollern lär sig från användaren redan från första dagen.

Frågor och svar

 • För vem passar Myo Plus?

  En försörjning med Myo Plus är lämplig för nya och befintliga myoelektriska användare med transradial amputation efter traumatiska amputationer eller med medfödda missbildningar i underarmen.

  I dagsläget är användningen av Myo Plus begränsad till underarmsamputationer. Forskning och utveckling bedrivs dock inom detta område för att möjliggöra Myo Plus för amputation över armbågen.

  Ta kontakt med din ortopedingenjör för mer information kring just dina möjligheter.

 • Hur lång tid tar det att lära sig använda Myo Plus?

  Det är inte möjligt att göra några allmänna uttalanden om detta. Mängden träning som krävs för att med säkerhet använda en myoelektrisk proteshand kan dock jämföras med att lära sig spela ett musikinstrument.

  Efter några timmar är det oftast möjligt att öppna och stänga den proteshanden. Utöver det krävs framgångsrik integration i vardagen.

 • Vilka proteshänder är kompatibla med Myo Plus?

  Myo Plus fulla potential realiseras tillsammans med bebionic-handen liksom MyoBock-händerna VariPlus Speed och System Electric Greifer. Olika aktiveteter kräver ibland olika funktioner hos proteshanden, varför det är enkelt att växla enhet med Myo Plus..


Kombinationsmöjligheter


Hitta din närmaste Myo Plus-certifierade ortopedtekniska avdelning

Intresserad av att veta mer och testa Myo Plus?

Klicka på länken för att upptäckta din närmaste ortopedteknisk klinik som är certifierad och kan göra utprovningar med Myo Plus.

Klicka här