SensorHand Speed och VariPlus Speed handproteser

Hålla och greppa objekt

Reagera snabbt och greppa tag

Att greppa stora och små saker, lätta och tunga, ömtåliga och robusta: kombinationen med myoelektriskt styrda armproteser och SensorHand Speed och VariPlus Speed proteshänder gör det möjligt för brukaren att hålla och greppa saker och vara aktiv. Den speciella egenskapen hos dessa händer är att handen kan öppnas för en snabb reaktion – i realtid – liknande en verklig hand. Det öppnar upp för spontanitet och ger förmågan att använda din proteshand i det närmaste naturligt.

Myoelektriska proteser svarar i allmänhet på brukarens olika muskelsignaler. Upp till sex kontrollprogram med SensorHand Speed och VariPlus Speed gör det möjligt att individanpassa protesen efter brukarens behov – beroende på om brukaren kan styra en eller två muskelsignaler. Greppkraften och grepphastigheten kan också justeras.

Tumsensor

Med inbyggda SUVA sensorer förbättrar tumsensorn greppet med SensorHand Speed. Den mäter kraftförändringar (vektorkrafter) och justerar automatiskt greppet om föremålets position förändras

Plasttoppar

Plasttoppar på fingertopparna ger ökat skydd för proteshandsken från insidan och ger en naturlig känsla.

Styrelektronik

Styrelektroniken tillåter individuell anpassning med upp till 7 olika program.

Quick-release wrist unit

You can turn the prosthetic hand manually by hand for added flexibility.

Hastighetsgivare

En speciell mekanism ger extraordinär grepphastighet (15 till 300 mm per sekund).Fördelar för dig

Snabba reflexer

Med maximal hastighet kan proteshanden öppnas tre gånger så snabbt som jämförbara proteshänder. Med en proportionerlig hastighet om 300 mm per sekund kan du till och med reagera snabbt när du greppar saker.

Säkert grepp

Den integrerade Autograsp funktionen i SensorHand Speed hjälper dig när du håller på att tappa taget om det du håller i. Greppkraften ökas på bråkdelen av en sekund till dess att föremålet är i säkert grepp igen.

Greppa föremål

Att återfå rörelsefrihet i vardagen, på arbetet och på din fritid. Du kan greppa och hålla olika föremål, oavsett och de är lätta, tunga, små eller stora.

Olika storlek

SensorHand Speed och VariPlus Speed finns i tre olika storlekar – för män och kvinnor. Det gör dem en naturlig del av kroppens utseende.

Flexibilitet vid försörjning

Oavsett om du behöver ha en försörjning utifrån axeln, överarmen eller underarmen: din proteshand kan kombineras med olika systemkomponenter så att du kan få bästa möjliga fördelar i din vardag.

Funktionalitet

Protesträning

När du blivit försörjd med en protes börjar den viktiga protesträningen. Målet är att du ska kunna använda protesen så att den hjälper dig i vardagen. Inledningsvis får du hjälp av en arbetsterapeut att träna på rörelser så som att äta eller klä på sig. Med speciella övningar kan du lära dig att hålla protesen rätt för att kunna greppa optimalt. När du har tillräckligt förtroende att använda protesen kan du öva på att kontrollera din muskelstyrka. Att träna med saker som skumgummi, sugrör och pappersmuggar hjälper dig att avgöra vilken tryck dina muskelsammandragningar kan ge, och hur detta påverkar material och hållfasthet.


Tillbehör


Liknande produkter