Finger- och delhandsproteser i silikon

Ersättning efter finger- och delhandsamputationerFördelar för dig

Greppa och hålla tag

Finger- och delhandsproteser är viktiga i vardagen. De utökar möjligheterna för den påverkade handen: tangentbord, telefoner och andra kontrollföremål kan användas igen. De fungerar även som stöd när man greppar och håller olika föremål.

Diskret utseende

Förutom själva funktionen är protesernas diskreta utseende särskilt övertygande. Det yttre utseendet återskapas med bedräglig realism genom en personlig utformning av form och färg. Din protes blir på ett naturligt sätt en naturlig del av kroppen och är knappt märkbar vid första anblicken.

Intensiv användning

Från tidig morgon till sena kvällen: tack vare den individuella hylsdesignen passar dig protesen utan stängningsanordningar eller tryckpunkter och kan användas hela dagen.

Individuellt tillverkade efter order

Varje protes är unik och tillverkas individuellt efter dina behov och önskemål.

Lätt skötsel

Med daglig skötsel på in- och utsidan kan du använda din protes varje dag från morgon till kväll. Allt du behöver är vatten och pH-neutral tvål.

Funktionalitet

Material

Ottobock tillverkar finger- och delhandsproteser av så kallat medicinsk silikon. Detta silikonmaterial har testats för hudvänlighet och är lämpligt för medicinska applikationer. Det högkvalitativa silikonmaterialet täcker alla behov för en optimal försörjning: funktion, estetik och komfort.

Användning

Den känsliga stumpen skyddas säkert av den individuella hylsutformningen. Användningen är mycket enkel: den kan lätt tas på och av. Vi rekommenderar användning av Ottobock ProComfort gel (633S2) för att hjälpa till när protesen ska tas på. Tack vare de tunna hylskanterna påverkas inte rörelserna hos de fingrarna närmast inpå och det ger en bekväm användning av protesen. Samtidigt är protesen säker och ordentligt fäst vid stumpen genom vakuumet.

Skötselråd

Det högkvalitativa silikonmaterialet som används täcker alla behov för en optimal försörjning: funktion, estetik och komfort. Temperatur och UV skydd är några av fördelarna med silikonmaterialet. Tunna hylskanter, säkert fäste på stumpen och utmärkt hudvänlighet är ytterligare fördelar. Silikonproteser är enkla att ta hand om och även lätta att rengöra. Efter användning bör de rengöras på utsidan med hjälp av vatten och pH-neutral tvål. Permanenta fläckar har inte en chans om skötselråden följs.