SiOCX TR hylslösning

En överblick över fördelar för dig

Bekväm stumphylsa för underarmsamputerade

För många armamputerade är det nödvändigt att använda en protes på jobbet och i privatlivet. En lyckad protesförsörjning beror till stor del på kvaliteten på hylsan. Funktionalitet, komfort och hygien är kriterier som tillåter brukaren att leva ett i stort sett självständigt vardagsliv.

SiOCX TR hylsa utvecklades för att uppfylla exakt de kraven. Den inre hylsan i HTV-silikon säkerställer utmärkt fäste på stumpen. Olika hårda silikon och inbyggda gelkuddar ökar komforten på känsliga delar av stumpen, vilket är en fördel då stumpar är särskilt känsliga för tryck. De flexibla sektionerna på inre och yttre hylsan ger stor rörelsefrihet och optimal anpassningsbarhet till stumpen. Sist men inte minst uppskattar brukare att SiOCX TR-hylsan är enkel att rengöra. För myoelektriska armproteser erbjuder vi också ett tillval med konduktiva gränssnitt i innerhylsan.

Maximal rörelsefrihet

Hårda hylskanter begränsar din rörlighet. Så är inte fallet med den flexibla silikonkanten som anpassar sig perfekt efter dina rörelser. Upplev maximal rörelsefrihet med SiOCX hylsan.

Enkel och hygienisk

Som protesbrukare är du förmodligen väl bekant med problemen med perspiration i hylsan? Då har vi en god nyhet för dig: med SiOCX innerhylsa i silikon minskar perspirationen märkbart. Materialet är allergivänligt, luftgenomsläppligt och lätt att rengöra.

Bättre känsla för omgivningen

Även om din proteshylsa är mellan dig och din omgivning innebär det inte att den isolerar din stump. Med SiOCX TR Flex proteshylsa får du en förbättrad känsla av din omgivning, som t.ex. kontakt med ett armstöd eller en beröring.

Inbyggda elektroder

För brukare som väljer en myo-elektriskt protes, vilket är en protes som omvandlar muskelsignaler till elektriska impulser, erbjuder vi även en SiOCX TR hylsa med myo-kontaktytor i innerhylsan. Detta innebär att elektroderna inte längre har direkt kontakt med huden, vilket minskar hudirritation och risken för att elektroderna blir smutsiga. Hylsan är dessutom enklare att rengöra.

Optimalt fäste

Ingenting är mer störande än känslan att protesen inte sitter fast ordentligt på stumpen. Med en innerhylsa av medicinsk silikon elimineras detta då den ger ett optimalt, pålitligt fäste på stumpen.Fördelar för dig

Säkert stöd

Med SiOCX TR Flex kan du även hålla fast vid hårda ytor, exempelvis kanten på ett skrivbord. Din protes riskerar inte att glida eller vrida sig tack vare silikonytan och den yttre hylsans anpassningsförmåga.

Flexibilitet och rörlighet

Tack vare sin höga flexibilitet, anpassar sig SiOCX TR Flex till din stump, så att dina muskler får mer rörelsefrihet. Från utsidan känns SiOCX mjukare och därför mer naturlig än en stel hylsa.

Individuell design

Välj din favoritdesign från en rad olika möjligheter - enfärgad, flerfärgad eller hudfärgad, allt för att matcha ditt protesöverdrag.