Specialgjorda silikonöverdrag för armproteser

En överblick över fördelar för dig

Överraskande naturlig

Alla mänskliga kroppsdelar är unika i form och färg. Särskilt när det gäller arm- och handamputationer är den visuella utformningen avgörande för acceptans och återställande av funktion. Specialgjorda, handtillverkade silikonöverdrag för armproteser gör det möjligt att återskapa utseendet med förvillande realism. Tack vare de detaljerade anatomiska och visuella designmöjligheterna för silikonöverdrag går inte armprotesen att upptäcka för utomstående.

Varje överdrag är unikt och har en mängd olika fördelar. Förutom UV- och temperaturbeständighet finns avgörande fördelar som högre smutsavvisning och enkel rengöring med vatten och pH-neutral tvål. Om du väljer ett överdrag i designen "Naturlig" kan du påverka utseendet på din armprotes innan Ottobock servicetillverkning slutför den.

Naturliga naglar

Formen och färgen på naglarna motsvarar in i detalj utseendet på den friska handen. Du kan även måla naglarna om du så önskar.

Levande design

Upp till 10 färger används för att göra din armkosmetik så verklig som möjligt, med din friska arm som förlaga.

Hudtrukturen kopierad in i detalj

Personlig blodåderstruktur och hudpigmentering är viktiga visuella element när man återskapar mänskliga huden. Dessa utformas med din andra arm som förlaga. Om så önskas kan även armbehåring integreras i kosmetiken.Fördelar för dig

Greppa och hålla

En armprotes har viktiga vardagsfunktioner. De utvidgar den passiva gripförmågan hos den påverkade armen. De fungerar också som stöd för att greppa och hålla föremål.

Märkbart diskreta

Förutom sin funktionalitet är silikonöverdragens mest framträdande egenskap ett diskret utseende. Din protes är harmoniskt integrerad i den övergripande kroppsbilden tack vare den förvillande naturtrogna formen och färgdesignen, vilket gör den omärkbar för andra vid en första blick.

Individuellt tillverkade efter beställning

Varje överdrag är unikt, specialgjort efter dina önskemål och behov.

Enkel skötsel

Du kan förhindra permanenta fläckar på din protes genom att rengöra utsidan varje dag. Det räcker med vatten och en pH-neutral tvål.

Skötselråd

Ottobock tillverkar specialgjorda silikonöverdrag för armproteser. De utvalda högkvalitativa silikonmaterialen har alla viktiga egenskaper för optimal försörjning: funktionalitet, estetik och komfort. Temperatur- och uv-beständighet är bara ett par av fördelarna med silikonmaterial. Silikonproteser är också enkla att sköta om och väldigt okomplicerade att rengöra. Efter användning bör de rengöras varje dag med vatten och pH-neutral tvål. Permanenta fläckar har ingen chans om skötselråden följs.