Lösningsöversikt nedre extremitet

En amputation innebär en stor förändring för dig och din familj. Vi vill ha ditt förtroende längs vägen. Vårt mål är att visa dig att det inte innebär slutet att förlora en del av din rörlighet. Moderna proteser återställer rörlighet och rörelsefrihet. Du kommer att få erfara att du kan fortsätta bemästra ditt liv – vardagen, fritidsaktiviteter och arbete – med en bra protes.


Anatomic 3D PUR liner 6Y512

Anatomiskt utformad liner med gott fäste och lättformade egenskaper som säkerställer bra tryckfördelning och minskar tryck och friktionssmärta i proteshylsan.

Läs mer

C-Leg

Ingen annan mekatronisk knäled i världen bärs av så många personer som C-Leg. Den satte nya standarder när den introducerades 1997 och undersökningar har fortsatt att bevisa dess tillförlitlighet sedan dess. Idag är C-Leg den i särklass mest använda protesen tack vare alla funktioner. Och vi utvecklar ständigt funktionerna till att bli bättre.

Läs mer

Dynamic vacuum system liner 6Y94

Den mjuka copolymer liner som är skonsam för huden har utvecklats speciellt för det innovativa vakuumsystemet Dynamic Vacuum System (DVS). Tack vare en magnetisk koppling, skapar det en direkt anslutning till systemet, vilket gör protesen lätt att sätta på.

Läs mer

Protesfot Meridium 1B1

Den specialtillverkade protesfoten Meridium anpassar sig automatiskt till olika situationer och användarbehov i realtid tack vare sin sensorteknik. Detta gör att den anpassar sig på ett väldigt realistiskt sätt till den mänskliga fotens rörelsemönster.

Läs mer

Knälederna Genium och Genium X3

Genium knälederna är de första att virtuellt efterlikna din naturliga gång och skydda din rygg och rörelseapparat - gå naturligt med Genium.

Läs mer

Armbågsled ErgoArm

Armbågsled ErgoArm®, ErgoArm® plus, ErgoArm® Hybrid och ErgoArm® Electronic plus erbjuder hög funktionalitet, låg vikt och attraktivt utseende.

Läs mer

Armprotes DynamicArm 12K100N

Med sofistikerad funktionalitet hjälper den elektroniskt styrda DynamicArm 12K100N i diskret färg överarmsamputerade att uppnå mer självständighet.

Läs mer

Copolymerliner 6Y90

Vi rekommenderar liner 6Y90 och 6Y92 för brukare med måttlig aktivitetsnivå för att skydda stumpen i proteshylsan och förebygga uttorkning av huden.

Läs mer

DermaSkin hudvårdsserie

DERMA hudvårdsserie erbjuder optimalt skydd mot hudproblem såsom skav, svett och luktbildning på stumpen.

Läs mer

ProSymes 1C20

Med 1C20 ProSymes får fotamputerade personer enligt Syme-metoden en pålitlig och dynamisk fot med bästa möjliga hälfjäder.

Läs mer

Protesfot 1C30 Trias

Baserat på den naturliga förebilden har 1C30 Trias protesfot ett slående tilltalande utseende och är väldigt bekväm att gå med.

Läs mer

Protesfötter 1D10, 1D11

De dynamiska protesfötterna 1D10 och 1D11 har många funktioner och är visuellt tilltalande tack vare formade tår.

Läs mer

Lo Rider 1E57

1E57 Lo Rider protesfot passar aktiva Syme-amputerade personer tack vare sin låga vikt och höga energiåtergång.

Läs mer

Sportfot 1E90 Sprinter

Den internationellt beprövade sportfoten 1E90 med kolfjäderkontur uppfyller de högt ställda kraven för idrottande för transfemural- och transtibialamputerade.

Läs mer

Pedilan lätt fot 1G9

1G9 Pedilan enkelaxlad fot rekommenderas särskilt för äldre personer med låg mobilitet efter en transfemoral amputation.

Läs mer

SACH fot 1K30 barn

Med sitt naturliga utseende är 1K30 SACH fot med formade tår designad för att uppfylla barns och ungdomars behov.

Läs mer

Protesfot 1S101 SACH+

För seniorer och mindre aktiva protesbrukare erbjuder SACH+-foten, som finns i tre utföranden, ett diskret och nära naturligt utseende.

Läs mer

SACH fot 1S30 barn

Foten 1S30 SACH garanterar stabilitet för mindre barn på upp till 35 kg.

Läs mer

Protesfot 1C40 C-Walk

Protesfot i kolfiber C-Walk stödjer ett symmetriskt gångmönster samtidigt som den minskar belastningen på båda sidor av kroppen.

Läs mer

Advantage DP2 1E50/1E51

Pylonfoten Advantage är den sportiga partnern för amputerade fritidsatleter med en hög aktivitetsnivå tack vare sin dynamiska respons och sin utmärkta dämpning.

Läs mer

Triton - produktfamilj

Protesfötter från Triton-produktfamiljen tillåter mycket aktiva brukare att uppnå maximal rörlighet och leva ett självständigt liv.

Läs mer

Chopart fotplatta för barn

Chopart-fotplattan i lättviktskolfiber har en hög energiåtergång och passar barn efter en partiell fotamputation.

Läs mer

Chopart fotplatta

Chopart-fotplattan är lämplig som grund för en protesfotförsörjning efter en partiell fotamputation.

Läs mer

EasyFit

EasyFit påtagningshjälp är gjord av material med låg friktion och en förstärkt ögla, vilket kräver mindre tid och ansträngning av brukaren av en transfemoral protes.

Läs mer

8E33 DMC VariPlus electric Greifer

Tack vare precis styrning och hög gripkraft gör DMC VariPlus electric Greifer det möjligt att utföra arbete med både kraft och hög precision.

Läs mer

Protesfot Triton Smart Ankle 1C66

Ottobock utökar Tritonfamiljen – en serie högkvalitativa kolfiberfötter - med en innovativ fot med en inbyggd mekatronisk fotled. Tritonfamiljen är mycket dynamiska protesfötter med en hög energiavkastning, perfekt anpassade för aktiva användare.

Läs mer

Elektrisk transcarpal-hand 8E44

Transcarpal-handen DMC plus utmärker sig genom att den är lätt att lära sig samt att den har en hög griphastighet och -styrka med hjälp av muskelsignaler.

Läs mer

Elektrohand 2000 för barn

Barn som genomgått en armamputation kan återigen upptäcka världen med händerna tack vare lätta elektrohänder för barn.

Läs mer

Michelangelo Hand med Axon-Bus

Som hjärtat av Axon-Bus-teknologin erbjuder Michelangelo Hand ett naturligt utseende och större frihet för brukaren.

Läs mer

Proteshöftled 7E9

Ett högklassigt hydraulsystem utgör hjärtat av höftleden 7E9. Det ger en harmonisk dämpning av ledrörelser i både sving- och ståfaserna med målet att ge dig som protesbrukare ett så naturligt gångmönster som möjligt.

Läs mer

Helix 3D proteshöftled 7E10

Helix 3D proteshöftled erbjuder ett naturligt gångmönster, minskad fallrisk och optimala sittegenskaper.

Läs mer

Knäled 3R38

Lättviktsknäleden 3R38, som är särskilt lämpad för barn och unga, ger optimalt stöd för brukaren vid kontroll av svingfasen

Läs mer

Knäled 3R39 för barn

För amputerade barn ska en artificiell knäled ge rörelsefrihet och bästa möjliga säkerhet.

Läs mer

Knäled 3R41

Modulär knäled gjord av syntetiska material för amputerade personer med höga säkerhetskrav och som främst rör sig i hemmet.

Läs mer

Knäled 3R60 EBS

Nya 3R60-knäledsteknologin med låg nettovikt anpassar sig till användarens behov och lindrar påfrestningar på stumpen, höften och ryggraden.

Läs mer

Knäled 3R65

3R65 protesknäled är särskilt väl lämpad för barn och ungdomar tack vare sin låga nettovikt och anpassningsförmåga.

Läs mer

Knäled 3R66 för barn

Protesknäled med stor böjningsvinkel och låg nettovikt, vilket ger optimalt stöd för barnets rörelsebehov.

Läs mer

Knäled 3R78

3R78 protesknäled erbjuder säkerhet i stödfasen och harmoniska rörelsemönster utöver en hög flexionsvinkel.

Läs mer

Knäled 3R62 Pheon

Pheon erbjuder den biomekaniskt viktiga, beprövade EBS-tekniken till slutanvändare med en lägre mobilitetsgrad.

Läs mer

Protesfot 1C11 Terion K2

Med Terion K2 har Ottobock utvecklat den perfekta protesfoten för alla som vill behålla mobiliteten i vardagen. Den blir till en fungerande och tillförlitlig följeslagare för brukaren och hjälper till att klara av större och mindre utmaningar i vardagen.

Läs mer

Knäled 3R80

Eftersom knäleden 3R80 gör det möjligt att gå på i synnerhet ojämnt underlag, så erbjuder den mer frihet i rörelserna och större oberoende för protesbrukare.

Läs mer

Knäled 3S80 Sport

Knäled 3S80 Sport i kombination med fotadapter 4R204 Sport och kolfjäderfot 1E90 är idealisk för aktiva transfemuralamputerade som tycker om löpning.

Läs mer

Terapiknä 3R93

Terapiknäleden 3R93 är särskilt lämplig som den första protesutprovningen för gå- och ståövningar efter amputationen.

Läs mer

Knäled 3R95

Lättviktsknäleden 3R95 för aktiva användare har två olika flexionsvinklar och lämpar sig särskilt väl för kvinnor och unga människor.

Läs mer

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor för stumpar för lår- och underbensstöd, professionell vård av stumpen efter en amputation.

Läs mer

Krokar

Tack vare sitt högprecisionsgrepp är krokar ett bra alternativ till systemhänder på kabelstyrda proteser.

Läs mer

Kroppsselar 21A35=1, 21A36=1

Utöver bärarkomfort erbjuder kroppsselarna 21A35=1 och 21A36=1 effektiv och diskret proteskontroll för brukare av kabelstyrda armproteser.

Läs mer

MagnoFlexLock

6A40 MagnoFlex Lock Shuttle Lock lösningen består av ett flexibelt stift och en magnet som gör det enklare att sätta på och låsa protesen.

Läs mer

MyoHand VariPlus Speed

MyoHand VariPlus Speed, en kombination av SensorHand Speed och den elektriska systemgripenheten DMC VariPlus, utmärker sig med hög greppstyrka och hastighet.

Läs mer

Passiva armproteser

Amputerade personer som värdesätter utseendet på sin protes snarare än dess funktioner får rådet att skaffa en passiv armprotes.

Läs mer

Rotationsadapter 4R57

Rotationsadaptern gör vardagen enklare för protesbrukare tack vare optimerade rotationsrörelser, d.v.s. i sittande position eller vid bilkörning.

Läs mer

Skeo 3D-liner

Anatomiskt utformade Skeo 3D 6Y77 och 87 silikonliners för transfemuralt och transtibialt amputerade säkerställer komfort i proteshylsan.

Läs mer

Skjutadaptrar 6A53, 6A54

Anatomiskt utformade Skeo 3D 6Y77 och 87 silikonliners för transfemoralt och transtibialt amputerade säkerställer komfort i proteshylsan.

Läs mer

Torsionsadapter

Torsionsadaptern ger större rörelsefrihet på jobbet och fritiden, den gör rotationsrörelser i små utrymmen möjliga och skapar ett harmoniskt gångmönster som minskar påfrestningar.

Läs mer

Torsionsadapter

Torsionsadaptern ger större rörelsefrihet på jobbet och fritiden, den gör rotationsrörelser i små utrymmen möjliga och skapar ett harmoniskt gångmönster som minskar påfrestningar.

Läs mer

Vakuumsystem AeroLink

Tack vare nyskapande teknik kan vakuumsystemet AeroLink utan förseglingsfodral ge transtibialamputerade mer rörelsefrihet.

Läs mer

Vakuumsystem Harmony E2

Aktiv vakuumförsörjning med elektroniska Harmony E2-pumpen är enkel att använda och säkerställer gott fäste för protesen på stumpen.

Läs mer

Vakuumsystem Harmony P3

Vakuumsystemet med den mekaniska Harmony P3-pumpen ger bra fäste vid proteshylsan som minimerar stötar och dragkrafter.

Läs mer

Ventilsystem21Y21 ClickValve

Nyskapande ventil för din proteshylsa

Läs mer