Vakuumlösningen AeroLink

Vakuum utan knämanschett

Ökad rörelsefrihet

Vakuumlösningen säkerställer att benprotesen sitter fast ordentligt på stumpen. Den innovativa AeroLink lösningen för transtibialamputerade kräver inte någon manschett vilket ger brukaren maximal rörelsefrihet i knäområdet. Cykla, stå på knä, sitta på huk eller sitta med uppdragna ben - AeroLink lösningen ger brukaren möjlighet att göra allt detta och mer där knäna behöver kunna böjas. Dessutom undviks hudirritation. Förutom att det är komfortabelt för brukaren är lösningen unikt med sin diskreta hylsdesign som gör att protesen knappt är synlig ens under snävt sittande byxben.

Användning av AeroLink lösningen med tre enkla steg:

  1. Rulla AeroLink Hybrid Liner över stumpen. Ta därefter på innerhylsan.
  2. Sätt omslaget, som är inbyggt i linern, över innerhylsans kant så att förbindelsen blir lufttät. Den återstående luften i innerhylsan trycks ut via ventilen i pinnen, som är fastsatt i innerhylsan
  3. Ta på ytterhylsan. Ytter- och innerhylsan förbinds på så sätt via pinnen med AeroLink Lock

Koppling

AeroLink Connector förenar inner- och ytterhylsan med en pinne. Här skapar en inbyggd envägsventil ett vakuum i innerhylsan under svingfasen. AeroLink Connector är även utrustad med en slanganslutning för snabb och enkel installation av Harmony vakuumsystem, ett alternativ som aktivt skapar vakuum i innerhylsan.

Ytterhylsa

Ytterhylsan sitter ihop med innerhylsan med hjälp av AeroLink Connector.

Pinne med inbyggd ventil

Envägsventilen driver ut den återstående luften i innerhylsan och skapar ett vacuum i svingfasen.

AeroLink hybridliner

Denna liner har två väggar och kombinerar fördelarna hos två material. De stötdämpande egenskaperna hos polyuretanmaterialet som används på insidan optimerar tryckfördelningen i hylsan, vilket ger idealiskt skydd för stumpen. Silikonet som används på utsidan är mycket robust vilket gör linern mycket hållbar.

ThermoLyn innerhylsa

Överdelen av AeroLink hybridlinern viks över kanten på innerhylsan och skapar därmed en lufttätt försegling av systemet.Fördelar för dig

Böja knät

Vissa situationer och rörelser, som t.ex. att böja sina knän, cykla eller sitta långa perioder på flygplan eller helt enkelt på kontoret, kräver stor rörelsefrihet för knät. Med AeroLink gör detta möjligt.

Bättre för huden

Omslaget som är inbyggt i den innovativ a hybridlinern gör en knämanschett med ytterligare material runt knät överflödig, och tillsammans med den låga hylskanten minskar risken för tryckställen på stumpen.

Diskret utseende

AeroLink är diskret. Den smäckra konstruktionen syns knappt, inte ens under åtsittande jeans.

Säkert och bekvämt

Hela stumpen, ända ner under knät, används för att bygga upp och hålla kvar undertrycket. Det håller protesen på plats både säkert och bekvämt.

Enkel att ta på

AeroLink komponenterna är lätta att koppla samman vilket gör protesen enkel att ta på. Det blir snabbt en lätt och smidig vardagsrutin.

Teknisk information

Egenskap Värde
MOBIS 2-4
Brukare med underbensprotes Stumplängd min. 12 cm


Liknande produkter