C-Leg

#ReclaimYourDeterminationÖverblick över fördelarna

Större rörelsefrihet

Tack vare en ny, patenterad metod för C-Leg benproteslösning har det blivit betydligt enklare för brukaren att röra sig – exempelvis på utmanande underlag som sand, gräs eller grus. Smidigheten i mindre stegsekvenser och användarens gångmönster när gånghastigheter ändras styrs mera flexibelt. Även om du aldrig har burit ett C-Leg tidigare så gör denna teknik i regel anpassningsperioden rätt kort.

Större rörlighet

Smidiga rörelser inträffar framför allt när protesen reagerar snabbt i olika vardagssituationer. Motståndet hos C-Leg anpassar sig till alla gångsituationer, vare sig det är på jämn mark, i trappor, på ramper eller på varierande underlag. Detta ger dig ett rörelsemönster som är betydligt smidigare och mera tillförlitligt – och du får mera energi för sådant som är roligare.

Välj ståfunktion själv

C-Leg stödjer dig när du står. Med ett diskret rörelsemönster kan du stå avslappnat med ett lätt böjt knä. Du kanske redan känner till den här funktionen. Den är särskilt bekväm i sluttningar och på ojämna underlag. En ny egenskap hos C-Leg är att din ortopedingenjör har möjlighet att ställa in den intuitiva ståfunktionen så som du vill ha den. Med den här funktionen använder sig leden av din rörelse för att fastställa när du vill stå avslappnat och när du behöver stöd för ditt nästa steg.

Snubbelskydd för ökad säkerhet

C-Leg benproteslösning har alltid satt brukarens säkerhet i olika vardagssituationer först. Ett stort antal studier har visat att fallfrekvensen hos personer med en låramputation är betydligt lägre med C-Leg jämfört med konventionella proteser. Detta gör C-Leg till ett av de mest tillförlitliga benproteslösningen på marknaden. Vetenskaplig undersökning visar att detta ökar förtroendet för protesen och att brukare är mera uppmärksamma på sin omgivning. Vi har gjort snubbelskyddet ännu bättre hos C-Leg: Det är nu ännu mera exakt och erbjuder större stabilitet.

Bekvämt att sitta

En annan ny egenskap är den automatiska sittfunktionen. Den här funktionen hjälper dig att välja en avslappnad hållning när du satt dig eftersom leden svänger fritt.

Smart styrning via app

För första gången låter Cockpit-appen dig styra C-Leg direkt med hjälp av din smartphone (Android) och få information om leden, som exempelvis om batterinivån. C-Leg kommunicerar med appen via integrerad Bluetooth.

Vått eller torrt

C-Leg är väderbeständig och därför skyddad mot vattenstänk. Så en plötslig dusch under en promenad är inte längre ett problem för protesbrukaren.

Skydd och attraktiv design

C-Leg Protector skyddar proteslösningen mot stötar, mot miljön och mot normalt slitage. Det består av en robust Protector-huvuddel, ett Shield Insert för framsidan samt en fotmanschett. Protectorn ger också benet naturlig volym under långa kläder.

Funktionalitet

Intelligent system

C-Leg tekniken möjliggör smart styrning av protessystemet för personer med låramputation och anpassar det till deras gångmönster i realtid. Bakom detta finns ett komplext sensorsystem som samlar in data i realtid och upptäcker vilken gångfas du befinner dig i, om det är på jämnt underlag, om du går nedför trappor steg för steg, eller går i sluttningar – och nu omfattas även besvärliga underlag som skogsmark, sand och grus. Detta gör C-Leg till ett av de mest tillförlitliga benprotessystemen på marknaden. Tack vare protesens förmåga att ställa in sig själv kan brukaren klara av mindre hinder, okänd terräng eller större folksamlingar.


Tillbehör

Liknande produkter