Dynamic Vacuum System (DVS)

Genialt enkelFördelar med vakuum

Lätthanterlig

Din ortopedingenjör kan enkelt integrera det dynamiska vakuumsystemet i din hylsa. Allt du behöver göra är att sätta på den dynamiska vakuum linern, glida i fästet, rulla upp tätningshylsan och du är klar för att börja gå.

Aktivt vakuum

Tack vare det permanenta vakuumet hålls protesen alltid säkert på stumpen när du går. Denna funktion förbättrar stabiliteten och du får bättre känsla för rörelser och markkontakt.

Dynamisk förändring av vakuumtrycket

Vakuumet anpassar sig dynamiskt till din gånghastighet. När du går snabbare, ökar vakuumet. Det dynamiska vakuumsystemet är lämpligt för många olika vardagliga situationer, till exempel när du måste skynda dig för att hinna med bussen.

Liten och lätt

Tack vare den låga vikten på 210 g och höjden på 37 mm, kan din ortopedingenjör eller -tekniker integrera detta dynamiska vakuumsystem från Ottobock i din nuvarande proteslösning med mycket bra resultat.

Funktionalitet

Så fort du sätter på dig proteshylsan så skapas en magnetisk koppling mellan linern och det dynamiska vakuumsystemet som är integrerat i hylsan. Under gången skapas tryckskillnad och luften pumpas ur det dynamiska vakuumsystemet och vakuum bildas. Efter bara några steg genereras ett permanent vakuum - anpassat till gånghastigheten. Protesen sitter säkert.