Framfotsprotes i silikon

Modern försörjningslösning för framfotsamputationFördelar för dig

Lämplig i duschen

Din vattentåliga framfotprotes är lämplig att duscha med eller att gå till poolen.

Gå barfota

Gå barfota på en strand? Inga problem med din framfotsprotes – tack vare enkel rengöring.

Använda vanliga skor

Tack vare den smala hylsan kan du ha vanliga skor med en framfotsprotes.

Äkta hantverk

Varje protes är unik, specialgjord efter dina önskemål och behov.

Intensiv användning

Direkt efter du går upp och långt in på kvällen: tack vare den specialgjorda hylsdesignen passar din protes utan stängningsanordningar eller tryckpunkter och kan användas hela dagen.

Enkel skötsel

Med daglig skötsel av in- och utsidan kan du bära din protes varje dag från morgon till kväll. Allt du behöver är vatten och en pH-neutral tvål.

Funktionalitet

Gångmönster

Många brukare uppskattar framfotsprotesen i silikon som en ideal lösning för olika vardagssituationer.

Vid poolen eller i duschen, barfota eller i vanliga skor – en naturlig överrullning är möjlig igen. Förutom ett diskret gångmönster drar brukare nytta av en större rörelsefrihet. De kan gå bekvämt, stå säkert och röra sina fötter fritt. Det går att gå långa sträckor, även i tuff terräng.

Skötselråd

De utvalda högkvalitativa silikonmaterialen har alla viktiga egenskaper för optimal försörjning: funktionalitet, estetik och komfort. Temperatur- och UV-beständighet är bara ett par av fördelarna med silikonmaterial. Silikonproteser är också enkla att sköta om och väldigt okomplicerade att rengöra. Efter användning bör de rengöras varje dag med vatten och pH-neutral tvål. Permanenta fläckar har ingen chans om skötselråden följs.

Framfotsproteserna är gjorda i HTV-silikon (high-temperature vulcanisation silicone, högtemperaturvulkaniserad silikon). Materialet klarar av temperaturer på upp till 200°C, vilket möjliggör enkel och hygienisk sterilisering av protesen. Enkel rengöring med vatten och tvål räcker efter daglig användning. Framfotsprotesen är bekväm att ta på och av eftersom silikonmaterialet är elastiskt. Brukaren trär på protesen på stumpen så långt det går och drar silikonhylsan över hälen. Vi rekommenderar att använda Ottobock ProComfort gel (633S2) för att göra det enklare att ta på protesen.