Genium X3 benprotes

#ReclaimAllYouWantToBeEn överblick över fördelar

Kerstin leker med sin hund i trädgården

Genium X3 passar för en aktiv vardag

Tack vare den unika tekniken ger våra mekatroniska knäleder ett mjukt och följsamt gångmönster som är skonsamt mot övriga kroppen och ger dig en frihet att röra dig i vardagen.

Lek med barnen på fritiden

Lek och var fri

Med inbyggda sensorer som finns inbyggda reagerar protesen direkt på dina rörelser. Med denna intelligens som finns kan du gå i trappor, ta dig fram över trösklar, gå på stigar eller stå still i avslappnad position med din Genium X3. Du kan växla promenadtempo och till och med gå baklänges.

Kerstin gör rent i dammen

Vatten är inget hinder

Med Genium X3 kan du duscha, simma eller arbeta i fuktiga miljöer utan att tänka på konsekvenserna, din protes tål det! Material och teknik är byggt så att protesen tål vatten, damm och smuts. Knäleden tål vatten och står emot rost.

Ställ in upp till fem lägen i MyModes för dina olika aktiviteter

Inställningar för dina aktiviteter

Nu kan du välja upp till fem olika inställningar som förval i MyModes. Med dessa fem val ställer du snabbt in protesen för arbete, fritid eller olika sporter. Det finns många valmöjligheter som du tillsammans med din ortopedingenjör utgår i från och väljer. Sedan är det bara för dig att ändra via appen eller genom olika rörelser som protesen känner av.

Kerstin använder Cockpit App för att välja snabb-inställningar

Gör dina inställningar själv

Med Cockpit-appen som är kopplad till Genium X3 är det eneklt att göra egna inställningar. Appen finns för både iPhone- (iOS) and Android-mobiler. Förutom att göra inställningar, välja bland dina fem snabbinställningar kan du se batteritid. Klicka och läs mer.

Läs mer om Cockpit app

Med genium X3 kan du träna snabbt och tungt

När du vill vara snabb

Om du behöver springa i fatt bussen eller hålla jämna steg med barnen så ger funktionen "walk-to-run" dig möjlighet att växla tempo spontant för kortare sträckor. Vill du springa längre pass finns inställningar som gör att du kan hålla en jämn takt under längre tid. Välj vilka inställningar som passar dig.

Teknologi

Genium X3 protes

Tekniken som ger dig naturligt rörelsemönster

Rörelserna beräknas med stor noggrannhet och Genium X3 reagerar i realtid, oavsett om du går ojämnt terräng, sluttningar, växlar hastighet eller rör dig på en mycket begränsad yta (med små rörelser). Studier visar på goda långsiktiga hälsoeffekter genom att protesen hjälper kroppen att balansera och ge ett naturligt gångmönster. Robust material med teknik som tål mycket yttre påfrestningar såsom vatten, damm och smuts. Med Genium X3 kan fokus och uppmärksamhet riktas på viktiga saker, snarare än att behöva tänka på varje steg. Genium X3 - med teknik som ger många fördelar och möjligheter.

Smarta inställningar med app

Du har tekniken i din hand. Med integrerad Bluetooth® kan Genium X3 konfigureras med en app i din smarta telefon. Detta gör det mycket enkelt att välja rörelsemönster i MyModes. Tillsammans med din ortopedingenjör gör in instaällningar och du kan ha upp till fem snabbval som du enkelt väljer när du byter aktivitet. Behöver du stänga av protesen när du går på bio eller teater gör du enkelt det också. Du kan också se laddningsnivån för batteriet med Cockpit-appen. Genium X3 konfigureras med Cockpit-appen för Android- eller Apple(iOS)-enheter.


Genium X3 gångcykel

1. PreFlex

Knäleden är redan lite böjd när hälen sätts i backen – precis som med ett naturligt ben. Det styrs automatiskt av elektroniken. Du behöver mindre kraft för att påbörja steget, eftersom protesfoten snabbare sätts ned helt på backen.

2. Adaptiv yieldingkontroll

Den intelligenta styrningen av knäflexionen med fullkontakt mellan protesfoten och marken är beroende av krafterna som verkar på protesen. Du kan gå säkert i kullar, ojämn terräng och sluttningar utan att behöva tänka på att styra din protes lika mycket, utan istället använda den på ett intuitivt sätt. Flexionen dämpar också fotens nedslag, vilket minskar kompensationsrörelser och därför även minskar risken betydligt för efterföljande ortopediska problem.

3. Dynamisk stabilitetskontroll

Det här är en nyskapande, patenterad metod för att övervaka alla rörelsesituationer. Sex olika parametrar spelas in kontinuerligt för att definiera den optimala växlingspunkten mellan stå- och svingfas. För dig innebär det ökad säkerhet, bland annat när du går baklänges eller kastar dig framåt.

4. Adaptiv svingfaskontroll

Kvaliteten på svingfasen med Genium X3 är jämförbar med den naturliga förebilden. Underbenets pendelrörelse är exakt begränsad till 65° vinkel – oavsett gånghastighet. Det ökade avståndet till marken minskar risken för att snava och falla. Även i sluttningar säkerställer den vinkeloberoende svingfasen tillräckligt avstånd till marken. Det finns ingen begränsning i stegvariation, oavsett om du tar korta eller långa steg, eller om du går långsamt, snabbt eller i oregelbunden hastighet. Lösningar anpassar sig till och med till skosulor och kläder på ett intelligent sätt.

Frågor och svar

 • Vem kan ha en Genium X3?

  Genium X3 är lämplig för alla transfemorala och bilaterala amputerer. Alla kan dra nytta av protesens egenskaper i vardagen men också och uppleva nya möjligheter med bland annat vatten- och korrosionsbeständighet. Särskilda funktioner som är anpassade för bilateral amputation kan aktiveras i justeringsprogrammet.

 • Var kan jag testa en Genium X3?

  Genium X3 är en protes som provas ut på ortopedtekniska center/kliniker/avdelningar. Kontakta din ortopedingenjör eller närmaste ortopedtekniska center/klinik/avdelning för att få mer hjälp och rådgivning.

 • Hur länge håller batteriet till Genium X3?

  Genium X3 har en teknik som ger en batterikapacitet på fem dagar när den är fulladdat. Vi rekommenderar dock att protesen laddas varje natt.

 • Hur vet jag att batteriet på min Genium X3 håller på att ta slut?

  Vibrationssignaler känns när batteriladdningsnivån blir kritiskt låg så du hinner ladda innan det är tomt. Vid urladdning eller om strömförsörjningen misslyckats, växlar Genium X3 automatiskt till säkerhetsläget.

 • Kan jag duscha och bada med Genium X3?

  Genium X3 är vattentät (även mot starka vattenstrålar), och endast korrosionsbeständiga komponenter används så den går att bada med. Högkvalitativa material skyddar den känsliga elektroniken i protesen. Genium X3 tilldelades högsta möjliga skyddsklass, IP 68!


Se även

Liknande produkter