Genium X3 - uppdaterad mekatronisk knäled

#ReclaimAllYouWantToBeEn överblick över fördelar

Vattentålig

Du kan duscha, simma eller arbeta i våta miljöer med Genium X3: Utvalda material som titan, hård anodiserad aluminium, rostfritt stål och sofistikerad ytbeläggning i kombination med särskilt förseglade komponenter skyddar ledens känsliga sensorteknologi och elektronik. Genium X3 är vattentät och korrosionsbeständig. Den öppnar upp för tidigare oanade möjligheter.

Spontant gensvar

Det finns många situationer då du måste reagera spontant: Korsa gatan när en bil plötsligt dyker upp, eller om du har barn som alltid kan försätta dig i oväntade situationer. Genium X3 reagerar enkelt tack vare walk-to-run-läget. Övergången från gående till springande upptäcks av elektroniken inom mikrosekunder och den självanpassande leden reagerar.

Delta i idrotter

Oavsett vad du kräver av dig själv inom idrott, så kan springläget hålla jämna steg. Det utvecklades särskilt för idrottsaktiviteter. Dess funktioner är anpassade till springbeteende med naturen som förebild. Exempelvis tar den hänsyn till den ökade maximal flexionsvinkeln för knäleden som behövs för att springa.

Lämplig för daglig användning

Gå långsamt eller snabbt, gå i trappor med växlande ben, korsa hinder med naturliga rörelser, stå säkert på lutande underlag eller gå baklänges: Tack vare den senaste dator-, sensor- och styrtekniken kan Genium X3 svara intelligent på olika vardagssituationer. Den anpassar sig till och med till olika skovikter och kläder.

En passande fot

Triton protesfötter är perfekta för mycket aktiva brukare. Triton Heavy Duty är väldigt robust, har hög viktkapacitet och är motståndskraftig mot vatten och korrosion.

Robust Protector

För att stå emot de många påfrestningarna i vardagslivet är Protector gjort av hållbart PU-material som täcker knäleden och lätt står emot även svåra belastningar.

Teknologi

Det bästa sättet att gå är med ett naturligt gångmönster – oavsett om det är under en avkopplad promenad genom stan eller att snabbt springa till bussen. Det är exakt det gångmönstret som Genium X3 efterliknar nästan identiskt, fas för fas. Oavsett underlag, oavsett hastighet. Med Genium X3 har vi bundit ihop den här tekniken under "Optimised Pysiological Gait" (optimerad fysiologisk gång, OPG). Den minskar belastningen på hela den motoriska lösningen ökar brukarens komfort och öppnar upp en helt ny rörelsefrihet för den amputerade.

1. PreFlex

Knäleden är redan lite böjd när hälen sätts i backen – precis som med ett naturligt ben. Det styrs automatiskt av elektroniken. Du behöver mindre kraft för att påbörja steget, eftersom protesfoten snabbare sätts ned helt på backen.

2. Adaptiv yieldingkontroll

Den intelligenta styrningen av knäflexionen med fullkontakt mellan protesfoten och marken är beroende av krafterna som verkar på protesen. Du kan gå säkert i kullar, ojämn terräng och sluttningar utan att behöva tänka på att styra din protes lika mycket, utan istället använda den på ett intuitivt sätt. Flexionen dämpar också fotens nedslag, vilket minskar kompensationsrörelser och därför även minskar risken betydligt för efterföljande ortopediska problem.

3. Dynamisk stabilitetskontroll

Det här är en nyskapande, patenterad metod för att övervaka alla rörelsesituationer. Sex olika parametrar spelas in kontinuerligt för att definiera den optimala växlingspunkten mellan stå- och svingfas. För dig innebär det ökad säkerhet, bland annat när du går baklänges eller kastar dig framåt.

4. Adaptiv svingfaskontroll

Kvaliteten på svingfasen med Genium X3 är jämförbar med den naturliga förebilden. Underbenets pendelrörelse är exakt begränsad till 65° vinkel – oavsett gånghastighet. Det ökade avståndet till marken minskar risken för att snava och falla. Även i sluttningar säkerställer den vinkeloberoende svingfasen tillräckligt avstånd till marken. Det finns ingen begränsning i stegvariation, oavsett om du tar korta eller långa steg, eller om du går långsamt, snabbt eller i oregelbunden hastighet. Lösningar anpassar sig till och med till skosulor och kläder på ett intelligent sätt.

Protesträning

En protes är aldrig bättre än brukarens förmåga att använda den! Genium X3 är en nyskapande knäled som erbjuder dig otaliga funktioner. Dessa funktioner måste läras in och övas, särskilt i början. Det är enda sättet du kan utnyttja funktionerna i Genium X3 till fullo.

Med "Genium Gait Training" har Ottobock utvecklat ett träningsprogram som i detalj instruerar sjukgymnaster, ortopedingenjörer och brukare om hur man genomför en effektiv gångträning. Den här gångträningen kan användas för Genium X3 också. Programmet illustreras av tydliga videoklipp. Aktiviteter som övas är att gå baklänges, gå nedför trappor och i lutningar samt Genium X3s ståfunktion, sitta, gå i trappor med växlande ben och mycket mer. Många övningar har valts ut för att öka säkerhet och självförtroende tidigt i användandet av Genium X3.

Ideala proteskomponenter

Triton

Protesfötter från Triton-produktfamiljen är lämpliga för aktiva brukare. De är gjorda av en uppsättning flexibla kolfiberfjädrar. Det här utförandet tillåter foten att fungera som en flexibel enhet, vilket ger en särskilt mjuk överrullning. Förutom systemets rörlighet erbjuder Triton-fötter en genomgående hög stabilitetsnivå vid gång och särskilt vid stillastående. Dessutom säkerställer fotens speciella struktur en kraftfull övergång till svingfasen och en mycket varierbar steglängd. På samma gång ger den delade framfotssektionen brukaren den nödvändiga kontrollen för att hantera ojämn mark och hastiga riktningsändringar. Triton är extremt välanpassad för att uppfylla kraven från en aktiv livsstil. Tack vare dess utomordentligt dynamiska gensvar och flexibilitet, stödjer den många olika tillämpningar, från vardagsanvändning till friluftsaktiviteter.


Tillbehör

Liknande produkter