Harmony vakuumpump

Aktiv volymhantering

Säkert protesstöd

Harmony är ett modernt förslutningslösning. Det ser till att benprotesen sitter säkert på stumpen.

Aktiva vakuumlösningar som Harmony pumpar ut i stort sett all luft mellan liner och hylsa, vilket reglerar vakuumet inom ett visst område. Lösningen är individuellt anpassat till brukarens behov och aktivitetsnivå. Förutom att skapa en säker koppling mellan hylsa och protes, stabiliserar systemet stumpens volym. Ett bra fäste förbättrar även kontrollen över protesen.

Harmony-lösningen finns att tillgå som den mekaniska Harmony P3-pumpen, som reglerar vakuumet för varje steg beroende på steghastighet och vikt genom en funktionsring. Den är lämplig för transtibialamputerade. Den elektroniska Harmony E2-pumpen reglerar vakuumet permanent i cykler enligt den individuella inställningen. Den är lämplig för både transtibiala och transfemurala proteser.

Kompakt hölje

Tack vare dess kompakta design är Harmony P3 både nätt och väger lite.

Vridströmbrytare

Det behövs ingen visuell kontakt för att styra vakuumet. Inställnignen känns genom byxbenet.

Automatikläge

I automatikläget anpassar systemet vakuumet efter aktivitetsnivån.

Baklängesläge

Baklängesläget möjliggör spolning av pumpen liksom omvänd luftström för snabb tryckavlastning.

Vattentålig

Vattentålig upp till 3 m vattendjup. Stänk och regn är inga problem och det är till och med möjligt att simma (i sötvatten).

Funktionsring

Funktionsringen generarar ett vakuum och sörjer för ökad stötdämpning och naturlig vridförmåga.

Manuella lägen

4 manuella nivåer för att anpassa undertrycket efter de egna önskemålen: från komfortabel (små punkter) till hög fästförmåga (stora punkter).En överblick över fördelar

Fast grepp

Harmony håller protesen på plats på ett säkert sätt. Stumpen, liner och hylsa utgör en enhet och du har kontroll tack vare den fullständiga kontakten med protesen. Du känner omedelbart när den protesfot nuddar marken, vilket gör det säkrare och mer kontrollerat att gå.

Volymhantering

Du vet att volymen på din stump kan ändras under dagens lopp. Harmony förhindrar dessa volymändringar och din protes sitter alltid säkert.

Liten, lätt, tyst

Den elektroniska Harmony E2-pumpen är liten, lätt och väldigt tyst, även under en pumpcykel. Dessutom kan vakuumet upprätthållas även när du kopplar ur pumpen för att ladda den.

Inbyggd stötdämpning.

Med den mekaniska Harmony P3-pumpen ger funktionsringen bekväm stötdämpning – för varje steg du tar. Den tillåter naturliga rotationsröreler som sker automatiskt när du går, medan krafter som verkar på stumpen medan du går minskar kraftigt.

Triton Harmony

Triton Harmony kolfiberfot kombinerar den höga funktionaliteten i Triton-fötterna med Harmonys teknik: många brukare övertygas av den mjuka överrullningen, utmärkta energiåtergivningen som bevarar energi vid gång och hur säker den är även i tuff terräng, allt i kombination med ett aktivt vakuum tack vare Harmony.


Tillbehör


Liknande produkter