Prosedo

Mekanisk låsbar knäled med hydrauliskt stöd för att sätta sig nerEn överblick över fördelarna

En överblick över fördelarna

Mycket säker

Prosedo är världens första halvautomatiska låsbara knäled med en anpassningsbar hydraulisk cylinder. Den hydrauliska cylindern stöder brukare när de sätter sig genom ett högt motstånd när låsmekanismen frigörs. Prosedo lämpar sig för amputerade med nedsatt rörlighet och den är säker och bekväm att bära.

Bättre balans ger ökad tillförsikt

När brukaren går är knäleden Prosedo låst i utsträckt läge, men när brukaren vill sätta sig ner, kan hen frigöra låsmekanismen med hjälp av upplåsningskabeln. Det är möjligt att låsa upp leden när den är delvis belastad, vilket ger bättre balans och större säkerhet. På så sätt kan brukaren fördela vikten jämnt över det friska benet och protesbenet när hen låser upp knät för att sätta sig ner.

Stabilitet tack vare individuellt anpassningsbar hydraulik

Den integrerade hydraulenheten stabiliserar brukare när låset frigörs och stödjer dem när de vill sätta sig ner. När knäledens bärare sätter sig ner kan hen fördela sin kroppsvikt jämnt över det friska benet och amputationssidan, vilket ger avlastning och trygghet. Motståndet kan justeras individuellt efter bärarens vikt och behov.

Tillgodoser brukarnas behov

Prosedo kan användas av brukare med transfemoral amputation, knäledsexartikulation eller höftexartikulation. Prosedos höga maxvikt (125 kg), den slanka och lätta designen och de två kopplingsvarianterna gör att knäleden lämpar sig för många amputerade, inklusive för dem som har längre amputationsstumpar.

Rekommenderade fotkomponenter

Adjust 1M10

Tack vare smart teknik står brukare säkert med protesfoten Adjust 1M10 – oavsett viktfördelningen mellan protesbenet och den amputerades friska sida. Fotens mediolaterala flexibilitet stabiliserar brukaren även på ojämna underlag. Den anpassningsbara funktionsmodulen möjliggör individuell anpassning av hälegenskaperna för ett bättre gångmönster.

Enkelledad fot 1H38

Den säkra lösningen för geriatriska brukare som är amputerade ovanför knät

Den enkelledade foten 1H38 har olika hälhöjder, en naturlig form, glatt yta och formade tår. Den underlättar för brukare att snabbt hitta en stadig upprättstående ställning och lämpar sig särskilt för transfemorala proteser.

Vanliga frågor och svar


Tillbehör


Relaterade system