Varos hylslösning

Fördelar

Image shows prosthesis wearer leaning against a tree in a park. He is playing with his small dog.

Känsla av säkerhet och stabilitet

Varos hylslösning erbjuder god stabilitet och komfort för utökad känsla av säkerhet. Detta gör det enklare att endast fundera på vart du vill gå.

Image shows prosthesis wearer during physiotherapy session. He is walking on a special gait training route with a rocky, uneven surface.

Oberoende justerbarhet av hylsan

Tack vare BOA Fit System kan hylsans omkrets anpassas individuellt när som helst. Detta kan vara nödvändigt om stora volymförändringar av stumpen sker eller vid utförande av aktivtet som kräver viss hylsanpassning.

Prosthesis wearer sits on a therapy bed holding the prosthesis he has just removed.

Enkelt att ta av och på protesen

Varos-hylsan gör det enkelt att sätta på och ta av protesen, även när du sitter. Detta är en stor fördel, särskilt för äldre protesbärare och för individer med liten erfarenhet av att använda protes efter en amputation.

The image shows an O&P professional and a prosthesis wearer with the Varos socket. Both look cheerful and relaxed as they sit on a bench.

Nå målen snabbt

Enkelheten i utprovningen gör det möjigt att snabbt påbörja träningen och vara aktiv i vardagen.

Frågor och svar

 • För vem passar Varos hylslösning?

  En viss form på stumpen (konisk eller cylindrisk) är en av nyckelkriterierna för lyckad försörjning med Varos. Varos är utvecklad och testad för samtliga aktivitetsnivåer. Kontakta din ortopedingenjör för mer information.

 • Vad kan jag göra i vardagen med Varos hylslösning?

  Varos är utvecklad och testad för vardagsaktiviteter. Varos är inte lämplig för mer ovanliga och krävande aktiviteter som sporter som kräver kontinuerligt hög gånghastighet, som löpning, eller extremsporter som fri klättring, fallskärmshoppning, skärmflygning etc.

 • Vad är det som utmärker Varos-linern?

  Silikonlinern utvecklades specifikt för Varos och har ett utmärkt grepp i hylsan. Dess textilöverdrag fäster extremt bra på tyglimmen på hylsans innervägg. Vid behov kan tyglimmen ersättas med starkare plastlim. Dessutom har linern en magnetisk kontaktdon till hylsan i den distala änden för att ge ett ännu bättre grepp..

 • Hur mycket väger Varos hylslösning?

  Varos-hylsan väger 1320 gram innan anpassning.

 • Hur rengör jag Varos-hylsan?

  Hylsan bör rengöras regelbundet med en fuktig trasa och mild tvål (t.ex. med Ottobock DermaClean). Vi rekommenderar också att desinficera insidan av hylsan vid behov med ett färglöst, kommersiellt medicinskt desinfektionsmedel.

 • Hur tar jag på mig Varos-hylsan?

  Vid stående eller sittande kan du ta på dig Varos-hylsan. När linern ska på är det viktigt att orienteringstråden på insidan av linern är centrerad på framsidan. Linerns två sömmar måste placeras vid sidorna.


Se även