Profil av Triton protes-fot.

1C60 Triton

En mångsidig kolfiberfot som fyller behoven för dig som är mycket aktiv.

1C61 Triton Vertical Shock

Foten är designad för hög stabilitet vid krävande rörelser och aktiviteter. Ökad stötdämpning och minskad vridning, torsion, resulterar i märkbar skillnad i avlastning och spänning i benet.

De krafter som påverkar stumpen under promenader, löpning och särskilt under intensiva idrottsaktiviteter minskar med denna fot. Triton Vertical Shock har utmärkt stötdämpning och torsion jämfört med övriga protesfötter i Triton-produktfamiljen. Vertical Shock ger stöd även under extrema belastningar.

Sidvy av Triton Harmony-fot.

1C62 Triton Harmony

En mycket funktionell och smidig fot med integrerad Harmony-vakuumteknologi.

Triton Harmony är foten med extra stötdämpning. Vakuumsystemet Harmony håller protesen på plats och optimerar fäste mellan benet och protesen. En tight kontaktyta ger bättre känsla och förbättrad säkerhet i alla situationer. Vakuumfunktionen hjälper också till att stabilisera stumpen.

Bild av Triton Low Profile.

1C63 Triton Low Profile

En Triton-fot för särskilt låga strukturella höjder

Triton Low Profile låter dig dra nytta av alla funktioner som Triton-fötterna har, även om det finns en begränsad strukturell höjd. Dessutom är foten extremt fjädrande och den tål vatten tack vare titandelar och skruvar som är korrosionsbeständiga.

Triton Heavy Duty i profil.

1C64 Triton Heavy Duty

För särskilt utmanande förhållanden på jobbet eller fritiden.

Heavy Duty har en högre belastningsgräns och passar för dig som är mycket aktiv. Ottobock rekommenderar den särskilt robusta Heavy Duty för extrema krav på jobbet eller i din fritid där foten kommer i kontakt med vatten eller måste tåla höga belastningar. Korrosionsbeständiga metalldelar och skruvar gör denna fot vattentät.

Bild på 1C68 Triton side flex-protes

1C68 Triton side flex

Foten med överlägsen flexibilitet

Triton side flex-foten har oöverträffad flexibilitet i rörelser från sida till sida och har säker markkontakt även på ojämna ytor och sluttningar. Den funktionella foten minskar påfrestningar och vridningar i ben och knä, och kompensationsrörelser kan minimeras. Tack vare sin låga höjd passar kolfiberfoten också alla med lägre bygghöjd. SIde flex-foten tål vatten.


Fördelar

Everyday activities are no problem for Rick with his Triton Vertical Shock foot.

Kontroll på fotrullningen ger smidiga steg

Triton har en dynamisk fotrullning och klarar av snabba steg och promenader. Det ger kontroll över fotrörelserna även under aktiviteter med hög intensitet.

Marije besöker Amsterdams med sin Triton side flex prosthetic fot.

Energisk och snabb promenad

Oavsett om du är upptagen på jobbet, njuter av utomhusaktiviteter eller leker med dina barn kan du alltid räkna med protesfötterna i Triton-familjen som gör dig redo för alla utmaningar! Med Triton kan du ta snabba, energiska promenader där du får energi tillbaks i varje steg. Foten ger stöd även vid snabba gånghastigheter.

Carstens Triton Harmony protesfot ger bra stöd på båt.

Stöder plötsliga rörelser och hög belastning

Snabba riktningsändringar när du spelar tennis, basket, vandrar på ojämna stigar eller när du måste spurta för att hinna med bussen: Triton är idealisk för utmanande vardagliga situationer och för sportaktiviteter. Triton stöder rörelser i varje steg även på en avancerad nivå.

Korta eller långa steg spelar ingen roll

Korta, långa, snabba eller i långsamma steg gör ingen skillnad när du går med en Triton-fot. Framfoten är konstuerad i delar där den viktbärande delen av foten går ända fram till stortån. Foten anpassar sig och ger den energi tillbaks som du behöver i varje steg, så du kan gå precis som det passar dig.

Snabba vändningar

Den delade framfotssektionen ger den kontroll som behövs, även på ojämn terräng – exempelvis på kullerstensbelagda gator eller i skogen. Även snabba ändringar i riktning som när du idrottar, är inget problem med Triton protesfötter.

Idrott och vardagsliv

Snabba ändringar i riktning vid tennis, höga hopp vid basketkorgen, vandring på ojämna leder, springa till bussen eller att stå länge på arbetet - Triton är idealisk för många olika vardagssituationer och även för idrottsaktiviteter.

Frågor och svar

 • För vem passar Triton-fötterna?

  Ottobock rekommenderar Triton-protesfötterna för aktiva personer som sätter stort värde på flexibilitet och kontroll, även under utmanande förutsättningar och underlag. Triton-fötterna är lämpliga för olika gånghastigheter och fritidsaktiviteter.

 • Kan jag använda Triton-fötterna som en del av en transfemoral protes?

  Ja, Triton-fötterna är lämpliga för alla amputationsnivåer.

 • Vem väljer rätt Triton-fot för mig?

  Din ortopedingenjör kommer att göra rätt val tillsammans med dig. Att diskutera detta tillsammans är viktigt för att ta reda på hur du använder foten i vardagen så att du hittar den bästa alternativet för dig.

 • Behöver jag en ny protes för att använda Triton?

  Nej du behöver inte skaffa ny protes, Triton kan integreras i nya såväl som befintliga protessystem utan problem, förutsatt att höjden är tillräcklig. Foten fästs med en integrerad adapter. Om du vill använda en Triton Harmony måste den vara anpassad för Harmony-systemet.

 • Är Triton-fötter vattentäta?

  Triton sideflex, Triton Low Profile och Triton Heavy Duty är utrustade med titanadaptrar och har också korrosionsbeständiga komponenter. De tål sötvatten, saltvatten och klorerat vatten. Fötterna bör dock alltid sköljas av, rengöras och torkas efter kontakt med vatten eller sand.

 • Behöver jag använda speciella skor med Triton?

  Nej, Triton levereras med ett fotskal designad som en naturlig fot och kan användas i skor. Ett tunnt fotskal finns också att välja på. Båda versionerna fungerar för dig som vill gå i sandaler.

 • Hur kan jag testa Triton-fötterna?

  Tag kontakt med din ortopedingenjör och hör om möjligheterna att testa vilken fot som passar dig. Vi har 60 dagars test-period på våra Triton-fötter så du kan använda foten i din vardag innan du bestämmer dig. Din ortpedingenjör vet mer, så tag kontakt för mer information.