Meridium

#ReclaimYourWay

Närmare den naturliga modellen än någonsin tidigare

Den nya protesfoten Meridium erbjuder stor säkerhet, större anpassningsförmåga och ett naturligare rörelsemönster. Den unika designen har fyra axlar och hydraulisk realtidsstyrning och anpassar sig därför direkt till brukarens gånghastighet och till underlaget, vare sig det är i sluttningar, i trappor eller när terrängen är varierande. När man sitter eller står sänker sig hela foten till golvet vilket avlastar stumpen. Den automatiska justeringen av hälhöjden gör att Meridium passar till olika typer av skor. Nu kan du byta skor så ofta du vill utan problem. Med Meridium anpassar du snabbt och lätt hälhöjden till dina skor, i alla lägen.

Kinematik med fyra axlar

De fyra axlarna hos kinematiken ger en extra smidig anpassning till naturliga rörelsemönster medan man går. Fyra axlar förbinder flexibelt tåplattan, foten och fotleden med varandra.

Fotledsfjäder

Lager av extremt stabilt, ultralätt kolfiberlaminat förbinder hydrauliken i foten med pyramidadaptern och innesluter elektroniken och batteriet i fotleden.

3D-läges-, vinkel- och momentsensor

Rörelser och krafter som uppträder registreras med hjälp av mycket exakta 3D-, vinkel- och momentsensorer. De lämnar viktig information till mikroprocessorn om situationen och gångbilden för att anpassa Meridium på motsvarande sätt.

Elektronik och batteri

Batteriet och elektroniken är skyddade inne i fotledsområdet. Den integrerade mikroprocessorn bearbetar sensordata och styr hydrauliken i realtid.

Tåplatta

Tåplattan i aluminium med en åtskild stortå utgör också länken mellan kolramen och hydraulikens främre rotationspunkt. Tack vare mobiliteten uppnås ett bra grepp under avrullningen.

Hydraulik

Hydrauliken styr motståndet och fotens rörelse (plantarflexion och dorsalflexion) och förenar på detta sätt flexibilitet och stabilitet.

Ram och hälfjäder

Ramen och hälfjädern är tillverkade i kolfiber och kännetecknas av sin höga stabilitet och fasthet och hjälper också till att skydda hydrauliken. Hälfjädern dämpar steget vid hälisättningen.Överblick över fördelarna

Gå uppför och nedför sluttningar

Vare sig det går uppför eller nedför – tack vare Meridiums anpassningsförmåga klarar du ojämn terräng utan problem, från det allra första steget. Ökad säkerhet tack vare större markfrigång när det går uppåt och den anpassade avrullningen och den snabba heltäckande markkontakten gör det bekvämt att gå nedför.

Promenera i ojämn terräng

Meridium anpassar sig till terrängen vid varje steg. Det kan vara kullersten, gräsmattor eller skogsstigar - realtidsanpassning och förbättrad markkontakt innebär stor stabilitet i olika sorters terräng.

Gå nedför trappor

Meridium gör det möjligt för dig att placera hela foten på trappsteget när du går nedför trappor. Du kan koncentrera dig på omgivningarna istället för på hur du placerar foten.

Stå stabilt

Meridium känner av intuitivt när du inte rör dig längre utan behöver stå säkert och stadigt – även i sluttningar eller ojämn terräng.

Avlastning när man sitter

När man sitter sänker sig Meridium automatiskt till golvet vilket ger ett naturligare fotläge och det hjälper också till att avlasta stumpen.

Automatisk anpassning av hälhöjden

Oavsett om man är barfota, har platta sulor eller klackar – tack vare den automatiska anpassningen av hälhöjden kan skor bytas snabbt och lätt.

Funktionalitet

1) Det hydrauliska motståndet justeras vid den första markkontakten för att skapa en bekväm hälrörelse som är anpassad till brukarens steglängd.

2) Baserat på det individuella, anpassade motståndet hos plantarflexionen sänker sig foten själv enligt gångsituationen med varje steg.

3) Tack vare det stora rörelseintervallet och realtidsanpassningen har brukaren nytta av långvarig, heltäckande kontakt med underlaget för bästa möjliga stabilitet och utmärkt grepp.

4) Den rörliga tåplattan ger en stor kontaktyta och säkerställer enhetlig tryckfördelning hos främre delen av foten vid avrullningen i slutet av ståfasen.

Under fotens avrullning skapar Meridiums fyra axlar plantarflexion hos fotleden (foten sänks) vilket hjälper till att förhindra att kroppens tyngdpunkt sänks under promenaden. Detta ger ett mera jämnt och mera naturligt gångmönster samtidigt som man slipper tröttande, kompenserande rörelser.

5) Om foten lyfts från golvet bibehåller hydrauliken ett utökat dorsalflexionsläge för att skapa större markfrigång i svingfasen samtidigt som högre säkerhet uppnås när man går.

Användning

Cockpit-appen - enkel mobil styrning

Meridium anpassar sig automatiskt till en mängd olika situationer. Med hjälp av den praktiska Cockpit-appen för Android kan du även ställa in Meridium enkelt via Smartphone. Appen kan exempelvis användas för att ändra hälhöjden eller för att välja mellan en mängd förinställda MyModes. Appen visar även annan information, som laddningsnivån hos din mekatronik-protesfot. Även enkla rörelsemönster eller den valfria fjärrkontrollen kan användas för att utföra anpassningar.Liknande produkter