Terion K2 protesfot

Tilltro till varje steg – Terion K2Överblick över fördelarna

Överblick över fördelarna

Stå stabilt och gå säkert

Terion K2 passar extra bra för brukare som vill behålla sin mobilitet i vardagen och som värdesätter ökad säkerhet. Den har en mjuk hälisättning som är lätt att styra. Belastningen fördelas jämnt både när man står och under avrullningen och därför optimeras säkerheten – även på ojämna underlag.

Lättviktskonstruktion

Materialsammansättningen gör att protesfotens vikt är mycket låg och den är mycket behaglig att bära i vardagen, både hemma och på språng.

Robust och motståndskraftig när det gäller damm, smuts och stänkvatten

Den robusta designen och materialsammansättningen gör Terion K2 motståndskraftig när det gäller damm, smuts och stänkvatten. Detta gör också Terion K2 lämplig för aktiviteter i fuktiga och dammiga miljöer. Protesfoten skyddas av en utbytbar fotkosmetik

Tekniska data

Tekniska data 1C11 Terion K2
Lämplighet MG1–MG2
Max. kroppsvikt 175 kg
Fotkosmetik Smal form för storlekar 22-23 med 10 mm hälhöjd
Normal form för storlekar 24-30 med 10 mm hälhöjd
Vikt utan fotkosmetik* cirka 325 g
Vikt med normal fotkosmetik* cirka 573 g
Systemhöjd med normal fotkosmetik* 46 mm
Strukturhöjd med normal fotkosmetik* 64 mm
Rekommenderade knäkomponenter 3C60 Kenevo, 3R62 Pheon, 3R93
*Tekniska data gäller storlek 26 cm

Ideala proteskomponenter

Pheon

Den polycentriska protesknäleden 3R62 Pheon med mekanisk svingfasstyrning passar extra bra för protesbrukare med låg mobilitet eftersom den ger motsvarande funktion för svingfas- och ståfasstyrning. Samtidigt stöder 3R62 behandlingsmålet när man vill återställa förmågan att stå och måttlig förmåga att gå inom- och utomhus.

Det integrerade valfria låset, som kan aktiveras eller avaktiveras av en ortopedingenjör, gör att 3R62 Pheon erbjuder riktat stöd under behandlingsprocessen efter amputationen – från de inledande stå- och gå-övningarna med den tillfälliga protesen till den slutliga försörjningen.

Kenevo

Kenevo har fokus på säkerhet. Knäleden är världens första försörjningslösning med ny teknik som särskilt utvecklats för mindre aktiva personer – som benprotes sätter Kenevo en ny global standard. Med de speciella basfunktionerna ger den stöd i vanliga vardagssituationer. Men framför allt ger aktivitetslägena möjligheter till anpassning. Kenevo växer när du blir bättre, exempelvis under rehabilitering, och anpassar sig lika bra när mobiliteten minskar.


Relaterade system