Löpproteser för motionärer och tävlingslöpare

Knäled 3S80 Sport och kolfiberfötterna Sprinter och Runner

Löpproteser för motionärer och tävlingslöpareEn överblick över fördelar

John springer på stranden med sportprotessystemet

Runner löparfjäder

Vare sig du springer eller joggar kan du utnyttja din fulla potential med Runner.

Tack vare att den är så enkel att använda passar Runner även för brukare med liten erfarenhet av träning och vill börja jogga. Men den ger samtidigt utmärkt prestanda för professionella tävlingsatleter.

Fötterna i Runner-familjen kännetecknas av en motståndskraftig kolfiberfjäder med lätt vikt som ger löpare utmärkt framdrivning och förbättrad stabilitet i svängar. Den dynamiska responsen och fjäderstyvheten i protesen kan enkelt anpassas efter dina individuella behov och din nivå.

Utmärkt energiåtergivning för snabba sprintlopp

Sprinter löparfjäder

Den motståndskraftiga kolfjäderfoten Sprinter 1E90 är särskilt lämpad för löpning och längdhopp. Ambitiösa motions- och tävlingsatleter med transtibial amputation kommer särskilt att gynnas av den utmärkta energiåtergivningen.

Sportproteser för barn med 3S80=1 och Runner junior 1E93

Sportproteser för barn

Även barn kan använda sportproteser. Förutom att delta på idrottslektioner i skolan hjälper en sportprotes barnens utveckling och låter dem uppleva ett liv i rörelse i deras sociala miljö.

Sportknäled 3S80=1 med olja med låg viskositet (en version av 3S80) är särskilt lämplig för barn som gynnas av lägre rörelsemotstånd i svingfasen. Tillsammans med Runner junior 1E93, som har samma fördelar som vuxenversionen, blir knäleden en optimal kombination.

Perfekt energiåtergivning tack vare den specialanpassade styvheten i 1E90 Sprinter hjälper John att spara energi under löprundan

Optimal svingfas

Knäleden 3S80 Sport använder en variant av Ottobocks patenterade rotationshydraulik. Därför har den en särskild styrning av svingfasen som är optimalt anpassad till löpning.

Leon i full sprint

Lämplig för höga belastningar

En sportprotes måste uppfylla höga krav. Den måste vara hållbar, men också lätt och kompakt. Knäleden och kolfjädern motstår höga belastningar på grund av att krafterna som verkar på protesen är större vid löpning än vid gång.

Stretchning är en del av uppvärmningen för John

Stretchning och uppvärmning

En ordentlig uppvärmning är viktig innan du deltar i någon idrottsaktivitet. För många atleter är stretchning en del av den dagliga rutinen, antingen för att skydda muskler eller bara för att slappna av. Det här är anledningen till att 3S80 Sport är utrustad med ett integrerat lås, som du enkelt kan använda för hand.


Liknande produkter