Löpproteser för motionärer och tävlingslöpare

Knäled 3S80 Sport och kolfiberfötterna Sprinter och Runner

Löpproteser för motionärer och tävlingslöpare

Bara sport

Goda nyheter för transfemuralt och transtibialt amputerade – både vuxna och barn – som vill utöva sport. Med sportknäleden och Sprinter och Runner kolfjäderfötter erbjuder Ottobock individuella löpproteslösningar som ger en hög funktionsnivå och är bekväma att bära.

Den kraftfulla rotationshydrauliken hos knäleden 3S80 Sport är särskilt optimerad för löpning och erbjuder dämpningsegenskaper i svingfasen som är skräddarsydda för att bemästra även höga steghastigheter. En version av sportknäleden med olja med låg viskositet (3S80=1) finns också tillgänglig. Det här knät passar brukare som gynnas av lägre rörelsemotstånd i svingfasen, som t.ex. barn eller mycket resultatorienterade sprintlöpare.

Sprint- och löpfoten Runner finns tillgänglig i olika version: Runner 1E91 för vuxna och ungdomar och Runner 1E93 för barn. Från avslappnad joggning längs skogsstigar till snabba sprintlopp – Runner är perfekt för både motions- och tävlingsidrott. Eftersom den är enkel att använda passar den även mindre erfarna löpare. Samtidigt ger den utmärkt prestanda för professionella atleter. Den dynamiska responsen och fjäderstyvheten i protesen kan enkelt anpassas efter brukarens individuella behov.

Den motståndskraftiga kolfjäderfoten Sprinter 1E90 är också särskilt lämplig för löpning. Den har en speciellt formad fjäder. Ambitiösa motions- och tävlingsatleter med transtibial amputation kommer särskilt att gynnas av den utmärkta energiåtergivningen.

Runner-sulor

Det finns två typer av sulor för Runner. Runner-sulan för motionärer är en klassisk mångsidig sula för olika underlag som asfalt, gymgolv och naturstigar. I jämförelse är Runner spike-sulan särskilt anpassad för resultatorienterade tävlingslöpare tack vare det fantastiska greppet på löparbanor.

Sport knäled

Knäledens kraftfulla rotationshydraulik särskilt optimerad för löpning och skräddarsydd för att bemästra även höga steghastigheter. Knäleden finns tillgänglig i två versioner: Sport 3S80 och Sport 3S80=1 med olja med låg viskositet.

Runner

Runner kännetecknas av en motståndskraftig kolfiberfjäder med lätt vikt som ger löpare utmärkt framdrivning och förbättrad stabilitet i svängar. Genom att flytta adaptern längs kolfiberfjädern kan den dynamiska responsen och fjäderstyvheten i löpprotesen enkelt anpassas efter brukarens individuella behov.

Sprinter-sulor

Två olika sulor kan monteras på kolfjäderfoten: en universalsula med löparskomönster och en med spikar för löpbanor.

Sprinter

Kolfjäderfot med hög motståndskraft och hög energiåtergivning. Protesfoten finns tillgänglig i olika nivåer av styvhet och olika underbenslängder enligt din egen kroppsvikt och storlek.En överblick över fördelar

Runner löparfjäder

Vare sig du springer eller joggar kan du utnyttja din fulla potential med Runner.

Tack vare att den är så enkel att använda passar Runner även för brukare med liten erfarenhet av träning och vill börja jogga. Men den ger samtidigt utmärkt prestanda för professionella tävlingsatleter.

Fötterna i Runner-familjen kännetecknas av en motståndskraftig kolfiberfjäder med lätt vikt som ger löpare utmärkt framdrivning och förbättrad stabilitet i svängar. Den dynamiska responsen och fjäderstyvheten i protesen kan enkelt anpassas efter dina individuella behov och din nivå.

Sprinter löparfjäder

Den motståndskraftiga kolfjäderfoten Sprinter 1E90 är särskilt lämpad för löpning och längdhopp. Ambitiösa motions- och tävlingsatleter med transtibial amputation kommer särskilt att gynnas av den utmärkta energiåtergivningen.

Sportproteser för barn

Även barn kan använda sportproteser. Förutom att delta på idrottslektioner i skolan hjälper en sportprotes barnens utveckling och låter dem uppleva ett liv i rörelse i deras sociala miljö.

Sportknäled 3S80=1 med olja med låg viskositet (en version av 3S80) är särskilt lämplig för barn som gynnas av lägre rörelsemotstånd i svingfasen. Tillsammans med Runner junior 1E93, som har samma fördelar som vuxenversionen, blir knäleden en optimal kombination.

Optimal svingfas

Knäleden 3S80 Sport använder en variant av Ottobocks patenterade rotationshydraulik. Därför har den en särskild styrning av svingfasen som är optimalt anpassad till löpning.

Lämplig för höga belastningar

En sportprotes måste uppfylla höga krav. Den måste vara hållbar, men också lätt och kompakt. Knäleden och kolfjädern motstår höga belastningar på grund av att krafterna som verkar på protesen är större vid löpning än vid gång.

Stretchning och uppvärmning

En ordentlig uppvärmning är viktig innan du deltar i någon idrottsaktivitet. För många atleter är stretchning en del av den dagliga rutinen, antingen för att skydda muskler eller bara för att slappna av. Det här är anledningen till att 3S80 Sport är utrustad med ett integrerat lås, som du enkelt kan använda för hand.


Liknande produkter