Hylssystem för ökad komfort och maximal rörlighet

En överblick över fördelar för dig

Rörelsefrihet och bekvämlighet i hylsan

Protesbrukare vet hur viktigt det är med en bekväm stumphylsa och proteskontroll. För att kunna leva oberoende och njuta av en aktiv livsstil krävs maximal rörelsefrihet och en hög funktionalitetsnivå.

SiOCX TF hylssystem erbjuder optimalt fäste, en förbättrad känsla för omgivningarna och dessutom en hög bekvämlighetsnivå vid sittande och användande. Den finns att tillgå med öppen och stängd yttre hylsa och med olika färger på innerhylsan. Den öppna hylsan erbjuder dessutom en förbättrad känsla för omgivningen. Kombinationen av hudvänliga, högteknologiska material såsom HTV-silikon, kolfiber och flexibelt Dyneema-tyg säkerställer maximal komfort, hygien och funktionalitet. Upplev hur din livskvalitet i vardagen höjs av att sitta bekvämt, ha optimalt fäste i proteshylsan och ett effektivt skydd för känsliga områden på stumpen.

Fäste och funktionalitet

Ingenting är mer störande än känslan att hylsan vrider sig eller släpper taget när man går. Med en innerhylsa av medicinsk silikon elimineras dessa farhågor då den ger ett optimalt, pålitligt fäste på stumpen. Detta i kombination med den ordentligt fastsatta hylsan (inner- och ytterhylsa) gör en säker och direkt proteskontroll möjlig.

Mycket bekvämt

Ofta utsätts områden på stumpen för tryck eller annan påverkan vilket kan leda till problem och till och med smärta. Silikonkuddarna som är inbyggda i innerhylsan på SiOCX TF hylsor ger märkbar lättnad i sådana områden. Dessutom är det mycket enklare att ta på hylsan tack vare en non-stick beläggning på den övre delen av hylsan. Den sköna komforten är en annan fördel.

Enkel hygien

Som protesanvändare är du väl van vid problemen med perspiration i proteshylsan? Vi har goda nyheter för dig: perspirationen minskar märkbart med SiOCX innerhylsa i silikon. Materialet är även enkelt att rengöra, allergivänligt och luftgenomsläppligt.

Maximal rörelsefrihet

Hårda hylskanter begränsar din rörelsefrihet. Så är inte fallet med de flexibla silikonkanterna som anpassar sig perfekt efter dina rörelser. Upplev maximal rörelsefrihet och hög sittkomfort.

Flexibilitet när du sitter

Vi tillbringar en stor del av våra dagar sittandes. För protesbrukare kan detta associeras med ett obekvämt tryck. Tack vare de flexibla områdena på baksidan av SiOCX TF Pro Socket blir ett bekvämt sittande en självklarhet .

Förbättrad känsla för omgivningen

Även om din proteshylsa är mellan dig och din omgivning innebär det inte att den isolerar din stump. Med SiOCX ramhylsa kan du få en förbättrad känsla av din omgivning. Från kontakt med ytan på ett säte till ett barn i knät – du kan hela tiden medvetet känna av omgivningen.Fördelar för dig

Maximal rörelsefrihet

Den flexibla och elastiska silikonkanten på hylsan anpassar sig perfekt till dina rörelser. Du har maximal rörelsefrihet, något som ytterligare förhöjs av den ergonomiska designen på den yttre hylsan.

Förbättrad känsla för omgivningarna

Med ramhylsan kan du känna av dina omgivningar enklare. Exempelvis kan du bättre känna av ytan du sitter på. Det gör att du kan sitta säkrare, särskilt på smala sitsar. Andra påverkan såsom kontakt eller t.o.m. föremål i byxfickor kan också kännas av.

Pålitligt fäste

Den inre hylsan i medicinskt silikon ger optimalt, pålitligt fäste på stumpen. Den sitter ordentligt fastsatt på den yttre kolfiberhylsan med flera skruvar. Detta tillåter säker styrning och optimal kraftöverföring till protesen.

Bekvämt att sitta ner

Den yttre hylsan på SiOCX TF har flexibla områden av Dyneema på baksidan, vilket gör att du bekvämt kan sitta ner. Dessa områden förhindrar också hylsan från att vridas när du sitter, så att luften inte kommer in. Detsamma gäller för SiOCX TF Pro-ramhylsa, som anpassar sig ännu bättre till din sittposition tack vare större flexibla områden.