Sportfoten Challenger

En mångsidig talang

Ett vinnande val för många olika sporter

Från en avslappnad löprunda i skogen till spontana riktningsändringar på basketbollplanen och sidostegen i en tennismatch – med Challenger sportfot erbjuder vi dig en mångsidig protes som kommer att imponera med sin breda funktionalitet.

Utbytbara hälkilar sörjer för snabb och individuell anpassning av häl- och överrullningsegenskaper, allt beroende på gren och ansträngningsgrad.

Till skillnad från konventionella sportfötter erbjuder kombinationen av basfjäder och hälkil större kontroll och därför utökad stabilitet när du utför snabba rörelser, men också när du går eller står upp. Detta gör Challenger till en pålitlig och mångsidig fot som du kan använda både på söndagens löprunda och tennisturneringen.

Challenger är avsedd att användas utan fotkosmetik i låga sportskor. För transfemuralt amputerade kan sportfoten kombineras med de mekatroniska knälederna Genium och Genium X3.

Basfjäder för utökad stabilitet

Med kombinationen av en basfjäder och hälkil erbjuder Challenger större kontroll och därför utökad stabilitet – för snabba rörelser, men också när du går eller står upp.

Vattentäta och korrosionsbeständiga komponenter

Med Challenger kan du vara utomhus eller spela på stranden även i dåligt väder.

Utbytbar hälkil

Challenger har en flexibel hälkil med olika styvhetsgrader. Beroende på gren och ansträngningsgrad kan du anpassa häl- och överrullningsegenskaperna själv efter dina behov med ett enkelt steg.

Huvudfjäder i kolfiber

Tack vare huvudfjäderns unika design står Challenger ut med goda stötdämpande egenskaper och effektiv energiåtergivning som stöder dig i både fält- och racketsporter och under löprundan.Rekommenderade knäkomponenter

3B1-2 den nya Genium

Smarta tekniker stöder personer med funktionshinder på många olika sätt i dag. En teknik, som ger brukarna större frihet och förbättrad livskvalitet i vardagen, är Genium. Den beprövade och testade mekatroniska knäleder har utvecklats och förbättrats ytterligare enligt återkoppling från kunder och experter. Tack vare OPG (optimerad fysiologisk gång) är det möjligt att uppnå en tydligt mer naturligt gångmönster med Genium.

3B5-2 den nya Genium X3

I kombination med Genium X3 hjälper Challenger personer med transfemural amputation att få ut det mesta av joggningsläget. Från en avslappnad löprunda i skogen till snabba, spontana rörelser på basketplanen eller tennismatchen – Challenger är perfekt anpassad till en lång rad grenar i kombination med Genium X3. Proteskomponenterna är dessutom vattentäta och korrosionsbeständiga, så du kan även delta i sportaktiviteter utomhus, till exempel på stranden.Relaterade system