Protesfot – TaleoFördelar

Jämn avrullning för följsam gångstil

Taleos jämna avrullning, från att hälen sätts i till att tån lämnar marken, gör att du kan gå smidigt och bekvämt. Du kan röra dig jämnt också vid spontana hastighets- och riktningsväxlingar.

Energieffektiv gång som gör att du känner dig mindre trött vid slutet av dagen

Nu kan du vara på fötterna hela dagen utan att ta slut. Med Taleo balanseras energin för varje steg du tar. Med Taleo har du mer energi över för att gå längre sträckor eller i olika hastighet.

Rör dig fritt även i ojämn terräng

Protesfoten Taleo fungerar lika bra på olika typer av underlag. Du kan röra dig fritt och bekvämt hemma på plana golv likväl som i ojämn eller kuperad terräng.

Tål också saltvatten

Taleo tål både söt- och saltvatten. Dessutom finns vattenavrinningskanaler som gör att vattnet rinner av. Det finns inga hinder att njuta av dina fritidsintressen även i och vid vattenbrynet längre.

Gå bekvämt när du är barfota

Tycker du att det är skönast att gå utan skor när du är hemma? Med Taleo kan du under kortare stunder ta av sig skorna och gå bekvämt när du är inomhus.

Gå i sandaler

Taleo är utformad med en stortå som gör det lätt att använda flipflop-sandaler när det är varmt ute eller när du är i badhuset. Den smala formen gör det lätt att få ett naturligt utseende med kosmetisk överdrag om du föredrar det. Din ortopedingenjör hjälper dig att passa ut rätt.

Vanliga frågor

 • Behöver jag byta protes för att använda Taleo?

  Nej, Taleo kan användas antingen med en ny eller en befintlig protes, förutsatt att den har tillräcklig höjd för att passa foten.

 • Vad gör Taleo-foten speciell?

  Taleo-kolfiberfoten ger en smidig gångstil, så du har mer energi och orkar vara på språng en hel dag! Den balanserade kombinationen av dynamik och flexibilitet plus en hälstyvhet som kan anpassas till dina behov ger en större rörelsefrihet. Prova en fot genom att kontakta din ortopedingenjör och hör om möjligheterna för dig. På våra Taleo-fötter har du en provperiod på 60 dagar så du har gott om tid att testa foten i din vardag.

 • Kan jag använda Taleofoten i vatten?

  Ja, Taleo-protesfoten är vattentät och kan användas i salt eller sött vatten. Förutom vattentåligt material har den också kanaler på adaptern och öppningar i fotens sula som låter vatten rinna bort. För att bibehålla fotens funktionalitet är det viktigt att rengöra den efter att ha användning i vatten.

 • Kan jag använda Taleo när jag idrottar?

  Taleo är en stabil protesfot som ger dig stöd ii vardagliga aktiviteter både på jobbet och fritiden. Kolfiberfoten är lämpad för lättare sportaktiviteter som till exempel badminton och frisbee. Håller du på med aktiviteter som har större påfrestningar titta gärna på vårt övriga sortiment av fötter.

 • Hur vet jag om en Taleo-fot passar mig?

  Taleo-foten är designad för aktiva personer som spenderar tid både inomhus och utomhus. Den är lämplig för användare som väger upp till 150 kg. Foten fungerar både för transfemoralt och transtibialt amputaterade.

 • I vilka storlekar finns Taleo?

  Protesfoten finns i storlekar från 22 till 30 cm. Din ortopedingenjör väljer storlek på Taleon anpassad efter din fotstorlek och kroppsvikt.

 • Kan jag använda vanliga skor eller behövs specialla modeller?

  Taleo levereras med en fotskal med formen av naturlig fot och fungerar med alla vanliga skor. Dessutom finns också en tunn modell av skal. Båda fotskalen finns i flera storlekar för att matcha din naturliga fot. Den borttagna stortån på fotskalet gör det till och med möjligt att bära sandaler och gå barfota under kortare stunder inomhus.

 • Kan jag prova en Taleo-fot?

  Ja, du kan prova en Taloe-fot under 60 dagar för att se om den passar dig. Kontakta din ortopedingenjör för att se vilka möjligheter som finns.


Liknande produkter