Triton protesfötter

För ett aktivt liv!Fördelar för dig

Dämpa stötar

När du under gång sätter ned hälen på Triton är kompressionen av fjädern i protesfoten tillräcklig för god stötdämpning. Det här minskar påfrestningen på rygg och leder.

Gå harmoniskt

Energin som lagras i systemet vid hälisättning frigörs gradvis under gåfasen. Din överrullning blir ansträngningslös och ditt gångmönster naturligt och harmoniskt.

Stå harmoniskt

Tritonssamankopplade fjädersystem är flexibelt. Förutom rörligheten är fotens gensvar på förflyttning av kroppsvikten i stort sett neutralt. Du kan stå stabilt och avslappnat.

Variabel steglängd

Korta och snabba steg eller långa steg: framfotssektionen är uppdelad i segment och den viktbärande delen av foten går ända till stortån. Du drar fördel av den kraftfulla övergången till svingfas och kan variera dina steg – precis som det passar dig.

Snabba byten av riktning

Den delade framfotssektionen ger den kontroll som behövs, även på ojämn terräng – exempelvis på kullerstensbelagda gator i staden eller i skogen. Även snabba ändringar i riktning, vilket ofta krävs vid idrotter, är inget problem med Triton protesfötter.

Idrott och vardagsliv

Snabba ändringar i riktning vid tennis, höga hopp vid basketkorgen, vandring på ojämna leder, springa till bussen eller att stå länge på arbetet: Triton är idealisk för många olika vardagssituationer och även för idrottsaktiviteter.

Separat stortå

Självklart vill du ha fina skor även med protesen, och inte ha stora begränsningar i ditt urval. Det är anledningen till att alla fotformer för Tritons protesfötter har en fri stortå, så att du kan ha t.ex. flip-flops vid poolen på sommaren. Förutom den normala formen finns det även en smalare form som passar för högklackat.

Individuellt urval

Håller du på mycket med sport, eller behöver du en vattentät och mycket robust fot för dina aktiviteter? Det finns totalt fem olika Triton-protesfötter – allt för att uppfylla dina personliga behov. Fråga din ortopedingenjör om vilken Triton-fot som är rätt för dig.

Funktionalitet

Produktfamiljen Triton

Förutom basversionen av Triton finns andra högkvalitativa protesfötter att tillgå med Triton Vertical Shock, Triton Harmony, Triton Low Profile och Triton Heavy Duty. Alla dessa har samma grundläggande design som Triton. Deras funktioner uppfyller dock specifika krav för olika användare.

Triton

Målet för en bra fotprotes är att ge ett så naturligt gångmönster som möjligt. Här spelar fotens överrullning en central roll. Ju mjukare fotprotesens överrullning är, desto smidigare blir brukarens gångmönster. Tack vare dess unika design erbjuder Triton inte bara just den här egenskapen, utan även stabilitet, säkerhet och god kontroll även på ojämna ytor – med utmärkt brukarkomfort.

Triton Vertical Shock

Triton Vertical Shock erbjuder dig extra stötdämpning. De krafter som verkar på stumpen vid gång, löpning och intensiva sportaktiviteter minskas märkbart. Därför ger foten dig stöd du kan lita på, även vid extrema belastningar.

Triton Harmony

Precis som Vertical Shock erbjuder Triton Harmony dig extra stötdämpning. Harmony har även ett aktivt vakuumsystem som förbättrar stumpens fäste på protesen. Den nära kopplingen ger förbättrad proprioception och ökad säkerhet i alla situationer. Dessutom hjälper Harmony-systemet till att stabilisera stumpens volym.

Triton Low Profile

Med Triton Low Profile kan du dra nytta av det dynamiska gensvaret och flexibiliteten i Triton-foten trots att den strukturella höjden som finns att tillgå för att integrera foten är begränsad. Med en titanadapter och korrosionsbeständiga skruvar blir foten extremt motståndskraftig och vattentålig.

Triton Heavy Duty

Heavy Duty erbjuder en högre belastningstålighet för väldigt aktiva brukare. Ottobock rekommenderar den mycket robusta Heavy Duty för extrema arbets- och fritidsbehov, vid kontakt med vatten eller fukt, och vid höga belastningar. Icke-korrosiva metalldelar och skruvar gör även att foten är vattentålig.

Rekommenderade knäkomponenter

För transfemuralamputerade rekommenderar Ottobock Triton i kombination med C-Leg och Genium. De mikroprocessorstyrda knälederna passar för aktiva brukare och stödjer ett naturligt gångmönster in i minsta detalj. Detta möjliggörs av den senaste dator-, sensor- och styrtekniken. Som ett resultat av det svarar knäleden intelligent på ett brett urval av vardagssituationer.