Protesfot ‒ 1C68 Triton side flex

Marije vinkar på en taxi i stadsmyllret

Fördelar

Marije går omkring i Amsterdam där hon klarar av vardagliga situationer med Triton side flex prosthetic-foten

Klarar av sluttningar

Marije har slutat ta omvägar. Med Triton side flex är inte sluttande kanter, lutande trottoarer eller andra ojämnheter längre ett problem.

Marije och hennes pojkvän står i fören på en turistbåt och tar selfies

Stå stadigt

Selfies från en båttur i Amsterdam. Felix överraskade Marije med en tur på kanalerna! Bilder från en underbar resa där allt är möjligt, och Triton side flex vekligen ger möjlighet att vara stabil, även på ostadiga ytor.

 Marije navigerar skickligt i det trånga utrymmet mellan möblerna i köket med sin Triton-sidoflex-fot

Ibland räcker små steg

Med en snabb rörelse mellan diskbänken och kylen, och ett litet steg åt sidan mot besticklådan. Alla dessa små rörelser som görs i köket är naturliga tack vare Triton side flex. Det gäller att vara snabb och effektiv innan det är dags att ta sig vidare till jobbet för att gå på nästa skift på sjukhuset.

Marije lutar sig mot kylskåpet samtidigt som hon pratar med sin pojkvän

Luta dig och slappna av

Med Triton side flex kan du luta dig mot en vägg i en avslappnad position. Protesfoten tar upp vinkeln så att benet och koppen hamnar i ett läge som känns bekvämt och avslappnat. Så stanna upp för en kort sekund eller under längre dialog - båda känns naturliga!

Marije bär sin cykel ut ur korridoren och ner några trappsteg in på gården med sin Triton-sido flexprotesfot

Känn dig mer bekväm och trygg

Tack vare Triton-sideflex är vardagliga aktiviteter som att snabbt flytta en cykel nedför trappan eller att bära upp veckohandlingen inte längre en utmaning för Marije, utan vardagen är enklare och mer flexibel.

 Marije busar med en ung patient som skrattar

Stå stabilt

Som barnläkare är Marije alltid redo att ta sig an sina små patienter. Triton side flex-foten ger henne stabilitet och hon känner sig stadig när hon lyfter och bär barnen.

 Nu när hon har Tritonsideflex, tycker Marije om att gå i stadsparken - trots de hinder hon kan stöta på.

Ojämn terräng är inget hinder

Tack vare Triton side flex protesfot, som kompenserar för ojämnheter i sidled, kan Marije nu ägna sin fulla uppmärksamhet åt omgivningen och människorna runt henne. Att ta promenader utomhus är härligt, utan att behöva tänka på hinder.

 Marije och hennes pojkvän sitter på kanten av en fontän i Amsterdam och låter benen dingla i vattnet.

Rädd för vatten? Inte med Triton side flex!

Marije älskar att vara nära vatten när det är varmt. Hon kan njuta av den uppfriskande svalkan både vid och i vattnet tack vare hennes Triton side flex-fot som tål vatten (söt-, salt- och klorerat).

Frågor och svar

 • Passar Triton side flex-foten mig?

  Vår fot är framtagen för dig som rör sdig både inom- och utomhus, även när du är aktiv och har hög belastning. Den är lämplig för användare som väger upp till 125 kg. På grund av sin låga höjd är Triton side flex också lämplig för användare med begränsad avstånd till golvet. Både transfemurala och transtibiala amputerade kan dra nytta av funktionerna. Prata med din ortopedingenjör så kan du prova foten och se om den kan passa dig. VI har en 60 dagars provperiod så du kan testa i foten i din vardag och på fritiden.

 • Vad skiljer Triton side flex från andra proteser med sid-flex?

  Protesenfoten anpassar sig till den aktuella situationen omedelbart och på ett kontrollerat sätt. Det ger dig en känsla av stabilitet och säkerhet i varje steg.

 • Kan jag idrotta med Triton side flex-foten?

  Ja, Triton side flex passar bra för till exempel vanliga lagidrotter, liksom de andra produkterna i Triton-serien. För sporter som kräver rörelser i sidled (ex. bordtennis) är Triton side flex också ett bra val. Foten är ett utmärkt alternativ för användare med begränsad avstånd till golvet.

 • Kan jag använda Triton side flex i vattnet?

  Ja, Triton sido flex-protesfot är vattentät och kan användas i söt-, salt- eller klorvatten. För att bibehålla bästa funktionalitet är det dock viktigt att rengöra den enligt anvisningarna efter att ha använt den i vatten.

 • Finns Triton side flex i min storlek?

  Foten finns i storlekar från 22 till 30 cm. Din ortopedingenjör väljer rätt storlek på Triton side flex baserat på din fotstorlek och kroppsvikt.

 • Behöver jag byta min nuvarande proteslösning för att använda Triton side flex?

  Nej det är inte nödvändigt. Triton side flex kan integreras i en befintlig proteslösning, förutsatt att konstruktionshöjden är tillräcklig. Prata med din ortopedingenjör som vet vad som passar just dig.

 • Behöver jag ha speciella skor för stt använda Triton side flex?

  Nej, Triton-sideflex levereras med en kosmetik som är baserad på formen på en naturlig fot, som passar i alla vanliga skor. De flesta fotstorlekar finns också i en tunn version för att matcha din naturliga fot så nära som möjligt. Du kan också använda sandaler och flip-flops.

 • Kan jag testa Triton side flex?

  Vi har en provperiod på 60 dagar då du kan prova Triton-fötter så kontakta din ortopedingenjör för att prova Triton side flex och känna om det är rätt fot för din vardag.