Triton Smart Ankle

#ReclaimYourChoiceFördelar för dig

Brett spektrum av rörelse

Tack vare den rörliga fotleden, Triton Smart Ankle, underlättas gången på ramper, i backar och trappor liksom vid olika gånghastigheter. Med en rörelseräckvidd på upp till 34 °, anpassar den sig enkelt vid varje steg till olika typer av lutningar.

Avlastningsfunktion vid sittande och stående

När man sitter eller när man står i en sluttning, har Triton Smart Ankle en avlastningsfunktion som gör det möjligt för foten att ha fortsatt kontakt med underlaget. Detta skapar inte bara ett naturligt utseende, men framförallt ger den lindring och avlastning för stumpen.

Hälhöjdsanpassning

Oberoende av om du är barfota, har skor med platta sulor eller med klackar - tack vare hälhöjdsanpassning kan du stå och gå på ett balanserat och stabilt sätt i vilka skor som helst. Endast ett enkelt tryck med knappen.

Fungerar med en smartphone app

Triton Smart Ankle manövreras enkelt och bekvämt via en smartphone app, och fjärrkontrollen är inte längre nödvändig. Förutom batteristatus och hälhöjdsanpassning kan även tåns styvhet varieras - för att ändra till en mer avslappnad eller mer dynamisk gångstil - eller till en fri fotledsrörelse. Under manövrering kan du flytta din fot i vilken position du vill, vilket gör det lättare att till exempel sätta på sig byxor.

Funktionalitet

Fotleden Triton Smart Ankle är, liksom de övriga fötterna i Triton-familjen, uppbyggd med beprövade kolfiberfjädrar. De möjliggör de dynamiska rörelserna i fotleden. Till skillnad från de övriga protesfötterna i sortimentet har Triton Smart Ankle en avancerad mikroprocessorteknik inbyggd som genererar de fotledsrörelser som behövs för att underlätta vardagliga aktiviteter för användaren.

Vid varje steg tar sensorerna i foten upp data som förs vidare till mikroprocessorn som i sin tur avgör om en anpassning av ankelvinkeln är nödvändig. Beräkningarna och de efterföljande anpassningarna i plantar- eller dorsalflexion förenklar gången på ramper, i sluttningar, i trappor liksom i vid olika hastigheter. Anpassningen sker stegvis (steg för steg) för att säkerställa smidiga övergångar.

Den rörliga fotleden möjliggör:

  • Anpassning vid gång på ramper, i trappor och vid olika gånghastigheter
  • Anpassning till skor med olika klackhöjder
  • Avlastningsfunktion när du sitter eller står på lutningar så att man har fortsatt kontakt med underlaget


Liknande produkter