Triton Smart Ankle

#ReclaimYourChoice

Din vardag - du bestämmer

Med Triton Smart Ankle erbjuder vi en protesfot som anpassar sig intuitivt, inte bara till olika gånghastigheter utan även till sluttningar, varierande underlag och till olika hälhöjder. Triton Smart Ankle är uppbyggd runt den beprövade kolfiberfjädern som står för dynamiska rörelser och som finns i alla protesfötter i Triton-familjen. Kombinationen mellan kolfiberfjäder och mekatronikfotled gör det möjligt för dig att leva det liv du vill ha tack vare den stora rörelsefrihet som du får.

Intelligent teknik

Fotleden består av den inbyggda EuropaTM tekniken,som mäter de krafter och moment som protesen utsätts för.

Uppladdning och drift

Protesfoten kan laddas via en USB-anslutning. Två knappar för manuell manövrering samt en optisk LED är placerad ovanför för att visa status.

Bluetooth

Inbyggd Bluetooth®-teknik stödjer en direkt kommunikation med iOS- och Android-plattformarna

Triton protesfotmodul

Kombinationen av interaktivt system och tre fjäderelement av kolfiber medger en mycket harmonisk övergång mellan de olika gångfaserna. Det delade framfotsområdet ger säkerhet och kontroll på ojämna underlag och vid snabba riktningsbyten.

Batteri och elektronik

Batteriet och elektroniken är skyddade inne i fotleden. Den integrerade mikroprocessorn samordnar alla mätningar och kontrollerar processerna och beräknar därmed rätt anpassning av fotleden till respektive typ av mark och till det individuella gångmönstret

Vinkel- och accelerationsgivare

Dessa sensorer gör det möjligt att bestämma vinkeln på fotleden och dess acceleration samt ger viktig information till mikroprocessorn.

Hydraulikenhet

Hydrauliken kontrollerar fotledens rörelser. Ventilens öppnande skapar en plantarflexion eller dorsiflexion i fotleden (lyftning och sänkning av foten).Fördelar för dig

Brett spektrum av rörelse

Tack vare den rörliga fotleden, Triton Smart Ankle, underlättas gången på ramper, i backar och trappor liksom vid olika gånghastigheter. Med en rörelseräckvidd på upp till 34 °, anpassar den sig enkelt vid varje steg till olika typer av lutningar.

Avlastningsfunktion vid sittande och stående

När man sitter eller när man står i en sluttning, har Triton Smart Ankle en avlastningsfunktion som gör det möjligt för foten att ha fortsatt kontakt med underlaget. Detta skapar inte bara ett naturligt utseende, men framförallt ger den lindring och avlastning för stumpen.

Hälhöjdsanpassning

Oberoende av om du är barfota, har skor med platta sulor eller med klackar - tack vare hälhöjdsanpassning kan du stå och gå på ett balanserat och stabilt sätt i vilka skor som helst. Endast ett enkelt tryck med knappen.

Fungerar med en smartphone app

Triton Smart Ankle manövreras enkelt och bekvämt via en smartphone app, och fjärrkontrollen är inte längre nödvändig. Förutom batteristatus och hälhöjdsanpassning kan även tåns styvhet varieras - för att ändra till en mer avslappnad eller mer dynamisk gångstil - eller till en fri fotledsrörelse. Under manövrering kan du flytta din fot i vilken position du vill, vilket gör det lättare att till exempel sätta på sig byxor.

Funktionalitet

Fotleden Triton Smart Ankle är, liksom de övriga fötterna i Triton-familjen, uppbyggd med beprövade kolfiberfjädrar. De möjliggör de dynamiska rörelserna i fotleden. Till skillnad från de övriga protesfötterna i sortimentet har Triton Smart Ankle en avancerad mikroprocessorteknik inbyggd som genererar de fotledsrörelser som behövs för att underlätta vardagliga aktiviteter för användaren.

Vid varje steg tar sensorerna i foten upp data som förs vidare till mikroprocessorn som i sin tur avgör om en anpassning av ankelvinkeln är nödvändig. Beräkningarna och de efterföljande anpassningarna i plantar- eller dorsalflexion förenklar gången på ramper, i sluttningar, i trappor liksom i vid olika hastigheter. Anpassningen sker stegvis (steg för steg) för att säkerställa smidiga övergångar.

Den rörliga fotleden möjliggör:

  • Anpassning vid gång på ramper, i trappor och vid olika gånghastigheter
  • Anpassning till skor med olika klackhöjder
  • Avlastningsfunktion när du sitter eller står på lutningar så att man har fortsatt kontakt med underlaget


Liknande produkter