C-Leg, vår mest använda benprotes

#ReclaimYourDeterminationFördelar med C-leg

Större rörelsefrihet

Tack vare en ny metod för C-Leg benprotes har det blivit betydligt enklare för den som bär protesen att röra sig – exempelvis på ojämna underlag som sand, gräs eller grus. Stegsekvenser och gångmönster ändras samtidigt med gånghastigheten för att bli mera smidigt och flexibelt. Även om du aldrig har burit ett C-Leg tidigare så gör vår patenterade teknik i regel anpassningsperioden kort för att komma igång.

Större rörlighet

Rörelserna skall vara smidiga i varje steg därför är det viktigt att protesen reagerar snabbt i olika vardagssituationer. Motståndet hos C-Leg anpassar sig till alla gångsituationer, vare sig det är på jämn mark, i trappor, på ramper eller på ojämnt underlag. Den inbyggda tekniken i protesen ger dig ett rörelsemönster som är mer följsamt och tillförlitligt, så du får mer energi för sådant som är roligt.

Välj hur du vill stå

C-Leg ger dig stabilitet och stöd när du står stilla. Du kan stå avslappnat med ett lätt böjt knä. Med egna inställningar kan du få protesen att reagera efter ditt rörelsemönster. Din ortopedingenjör hjälper dig att ställa in den intuitiva ståfunktionen så som du vill ha den. Med den här funktionen har du möjlighet att stå avslappnat när du vill och sedan låta protesen stödja dig när du vill ta ett steg.

Snubbelskydd för ökad säkerhet

Vi strävar efter att våra proteser skall vara säkra och pålitninga i olika vardagssituationer. Ett stort antal studier har visat att fallfrekvensen hos personer med en låramputation är betydligt lägre med C-Leg jämfört med konventionella proteser. Detta gör C-Leg till ett av de mest tillförlitliga benproteslösningen på marknaden. Tester påvisar att proteser med inbyggda funktioner gör att användaren kan lägga mindre fokus på stegen och istället vara mer uppmärksamma på omgivningen och det roliga som händer runt omkring. Vi har också utvecklat en funktion som hjälper till att hålla balans och minska snubbelrisken hos C-Leg. Vi vill hela tiden jobba för ständiga förbättringar som ger ett ökat oberoende.

Sitt bekvämt

Med C-leg kommer också den automatiska sittfunktionen. Den här funktionen hjälper dig att välja en avslappnad hållning när du satt dig eftersom leden svänger fritt.

Smart styrning via app i din mobiltelefon

Cockpit-appen dig styra C-Leg med hjälp av din smartphone (både Apple IOS och Android) och få information om protesen. Inställningar, batterinivå m.m. kontrolleras enkelt i din mobiltelefon. C-Leg kopplar ihop sig med appen via Bluetooth.

Ottobock Cockpit App (Apple och Android)

I vått och torrt

C-Leg är väderbeständig och skyddad mot vattenstänk. Så en plötslig regnskur under en promenad eller en spontan vattendusch när leken är som roligast är inte längre ett problem för dig med C-leg.

Skyddande skal i funktionell design

C-Leg Protector skyddar mot stötar och vardagligt slitage. Det består av flera delar: en robust Protector-huvuddel, ett Shield Insert för framsidan samt en fotmanschett. Protectorn ger också benet en naturlig form under dina långbyxor.

Funktionalitet

Intelligent system

C-Leg ger personer med låramputation en smart protes som anpassar rörelse- och gångmönster i realtid. Inbyggt i protesen finns ett komplext system som känner av vilken gångfas du befinner dig i för att hela tiden vara beredd på nästa steg. Den hjälper dig på olika underlag (även besvärliga underlag som skogsmark, sand och grus), när du går nedför trappor eller i sluttningar. Detta gör C-Leg till ett av de mest trygga och pålitliga proteserna på marknaden. Tack vare den smarta tekniken att ställa in sig själv får du hjälp i din vardag och kan fokusera på det du vill göra.


Tillbehör

Liknande produkter