Formgjutna sitsar

En individuellt utformad sits kan underlätta ett funktionellt sittande på många sätt. Genom balansering, tryckavlastning och stabilisering kan vi motverka felställningar och förhindra uppkomst av trycksår.

En väl utformad sits kan ge brukaren ökad uthållighet genom förbättrad andning och cirkulation och ibland till och vara med en förutsättning för att uppnå en god huvudkontroll. Målet med en individuellt utformad sits kan vara förbättrad positionering som i sin tur ger smärtlindring och avslappning. Genom detta stimuleras en ökad aktivitet och delaktighet hos brukaren.

Brukarens behov styr val av modell och material i våra olika sitsar.


ABS

Specialanpassad, med eller utan posturala korrigeringar, för den enskilde brukaren med krav på stöd för ett självständigt sittande.

Semi shape-sits

En hybridsits mellan en Shape och en ABS sits. Utvecklad för brukare med höga krav på tryckavlastning och tryckfördelning. Tillverkad med stödytor för att förhindra utveckling av felställning.

Shape

Ett individuellt anpassat hjälpmedel med höga krav på tryckavlastning och komfort. Sitsen möjliggör ett självständigt sittande vid nedsatt balans och/eller nedsatt muskelfunktion.

Stable base

En sittenhet med fokus på att stödja bäckenet. Formen fördelar trycket över en stor yta vilket ger ett stabilt och avlastat sittande. Kan med fördel även monteras på skidor, skridskokälke, fyrhjuling och i båt.

Procontour

Praktisk och bekväm sittdyna som enkelt designas av förskrivaren med Ottobocks programvara. Bara att fylla i måtten och välja om den ska vara tillverkad med eller utan bendelare.

Hygiensits

En individuellt formgjuten hygiensits med eller utan posturala korrigeringar. Hygien- och duschsituationer förenklas med ett ev. hygienuttag och sitsen tillverkas för att kunna monteras på ett lämpligt hygienstolsunderrede.