Ventus

Allroundrullstolen för aktiva brukare

Ventus

Kraven som ställs på en rullstol är lika varierande som brukarna själva.

Medan ett kompakt, lätt utförande är viktig för en, är design eller färg viktigare för en annan. Andra fokuserar på bekvämlighet och hanterbarhet. Men en sak har de alla gemensamt: önskan om högsta möjliga rörlighet och självständighet i vardagslivet. Oberoende och fri att ägna dig åt dina egna intressen – alltid och överallt.

Med Ventus har vi skapat en rullstol som uppfyller dessa önskemål. Som en helt konfigurerbar fastramad aktivrullstol med en specialgjord ram och ett omfattande sortiment av val som gör den mångsidig i användning, är den verkligen allround och en pålitlig kompanjon i ditt vardagsliv.

Bilderna visar extrautrustning.

Öppen ram design

Tack vare den öppna ramkonstruktionen som inte har någon akterspegel, kan du enkelt lasta in Ventus i din bil. Genom att ta bort drivhjulen kan du även sätta rullstolen på passagerarsätet

Klädskydd

Det kombinerade sido- och klädskyddet skyddar kläderna för smuts.

"Natural Fit" drivringar

Dessa drivringar med en vertikal och oval gripprofil ger dig en större kontaktyta för handen vid körning och bromsning. De känns också skönare på händerna.

Steglöst justerbara länkhjulshuvud

Ventus chassi tillåter en finjustering av inställningarna, vilket säkerställer en optimal riktningsstabilitet och förhindrar länkhjuls wobbling i nedförsbackar.En för alla

Alltid på språng

Alltid ute och rör på dig, låter tankarna vandra – utan att tänka på rullstolen.

Bara hoppa i

Tack vare dess kompakta transportstorlek kan du enkelt last Ventus själv – och inte bara i en skåpbil eller kombibil.

Ren avkoppling

Njut av livet, nå de mål du sätter för dig själv och ta del av fritidsaktiviteter: Ventus utökar din personliga räckvidd.

Actionhjälte

Nej, du behöver inte delta i alla sporter med din Ventus – men den tar dig dit det händer.

Tekniska detaljer

Positionering i rullstolen

Alla har individuella krav för stöd och sittkomfort. Den anpassningsbara ryggstoppningen och vinkeljusteringen erbjuder dig ett flertal möjligheter för din optimala position.

Finjustera köregenskaperna

Står vändradien, tippunkten och sätesvinkeln överst på din önskelista när det gäller rullstolsinställningar? Ventus har ett snabbt och praktiskt justeringssystem för att anpassa den till exakt dina behov.

Pålitlighet är mätbart

Vårt kvalitetsanspråk går bortom de vanliga standardtesten. Det är anledningen till att Ventus kunde möta de tuffaste testvillkoren och bli en vinnare.

Mer individualitet när du vill ha det

Om du vill ha ännu mer individualitet erbjuder vi specialkonstruktion med oräkneliga möjligheter att anpassa din Ventus helt efter dina önskemål.

Teknisk information

Tekniska data  
Maximal viktkapacitet 100 kg (standardutrustning)/140 kg (extra tålig)
Nettovikt med sittbredd 40 cm x sittdjup 40 cm ung. 12 kg
Sittbredd 28 – 50 cm (extra tålig: 46 - 50 cm)
Sittdjup 30 – 50 cm
Rygghöjd 30 – 50 cm
Främre sitthöjd 40 – 54 cm
Bakre sitthöjd 33 – 53 cm
Rammaterial Aluminium

Nedladdningsbara filer

Välj önskat format:

Produktinformation Ventus


Tillbehör


Liknande produkter