Förskola och skola med Everyday Activity Seat

Lära för livet varje dag

Arbetsstolen Everyday Activity Seat

Arbetsstolen Everyday Activity Seat är lämplig för barn mellan 1 och 18 år för att skapa stabilt sittande – en arbetsstol för vardagsbruk och alla dagliga situationer där en vanlig stol inte är tillräcklig.

Arbetsstolen Everyday Activity Seat ger stöd för barn från ett års ålder samt ungdomar i alla situationer i livet. Tack vare en mängd tillbehör och inställningsmöjligheter kan arbetsstolen Everyday Activity Seat användas för att korrigera dålig hållning (genom stabilisering av höften) samt för sensorisk träning.

Den här arbetsstolen är lätt att införa i barnets liv. Den passar in i hushållet tack vare en smäcker design. Barnen uppskattar de livliga färgerna. Det mest viktiga för föräldrarna: Arbetsstolen Everyday Activity Seat är enkel att justera. Den kan anpassas när barnet växer eller förändras fysiskt. Det gör du i några enkla steg. Med andra ord så växer arbetsstolen Everyday Activity Seat med ditt barn. Du behöver inte ställa om till en ny produkt senare.

Anpassningsbart ryggstöd

Rygghöjd och vinkel är individuellt justerbara, det vill säga anpassningsbara till ditt barn. Du kan öka ryggvinkeln för vila, eller till exempel efter en måltid, eller minska den för att främja bål och huvudkontroll. Du kan också lägga till en dyna vid bäckenpartiet för att främja en neutral bäckenposition genom att barnet lutas framåt.

Justerbart huvudstöd

Du kan enkelt anpassa höjden och djupet på det vadderade huvudstödet efter ditt barns behov - eller helt enkelt ta bort det. Huvudstödet förbättrar hållningen av den övre ryggraden. Beroende på kraven, t.ex. för mer komfort och bättre stöd, erbjuder vi också ett valfritt konturnackstöd eller ett platt nackstöd (även det med ett visst sidostöd).

Höftbälte för kroppshållning

Du kan justera sitsbredden med det mjuka, vadderade bäckenstödet. Det ger extra stabilitet och ökad komfort.

Ändra sitsvinkel

Du kan justera sitsvinkeln även när ditt barn sitter i arbetsstolen, till exempel att luta ner ryggstödet när barnet vill vila eller upp för att göra det lättare att böja sig framåt.

Bäckenstöd

Du kan justera sittbredden med det mjuka, vadderade bäckenstödet. Det ger extra stabilitet och ökad komfort.

Varianter av sidostöd

Alla barn är olika och kräver unikt stöd. Det är därför det finns ett stort urval av vinkel- och höjdjusterbara sidostöd till arbetsstolen Everyday Activity Seat. De stöder bålen, ger stabilt stöd för överkroppen och styr även överarmarna vid behov. Från enkla sidostöd, swing-away till komplexa support för bröstkorgen finns ett utbud av rätt nivå av stöd för nästan alla barn.

Uppfällbar fotplatta

Fotplattans höjd och vinkel kan justeras. Du kan också vända upp fotplattan helt så att barnet kan ta sig ur stolen lättare. De finns i metall eller trä.

Höjdjusterbar ram

Ramen har ett brett höjdinställningensintervall. Detta gör det möjligt att ditt barn kan sitta mycket lågt, till exempel i en cirkel i skolan, eller högre för måltider vid matbordet. Höjden justeras enkelt med en fotpedal.Därför är jag speciell

Optimal hållning och stabilitet

Det extra stödet från höftbältet hjälper barn med måttliga behov av hållningskontroll. Höftstabiliteten är grunden för den totala hållningen. Fyrpunktsbältet för höften på arbetsstolen Everyday Activity Seat ger höften en optimal position.

Hi-Low-chassi, steglöst justerbart

Hi-Low-chassit är steglöst justerbart och kan anpassas löpande med en lättåtkomlig fotpedal, till exempel för aktiviteter högre upp på ett bord eller längre ner nära golvet.

Enkel anpassning och barnvänliga färger

Arbetsstolen Everyday Activity Seat är enkel att anpassa efter barnets fysiska tillväxt och utveckling. Den finns tillgänglig i flera barnvänliga färger och har en tilltalande design.

Teknisk information

Tekniska data Storlek 1 Storlek 2 Storlek 3
Ung. ålder 1–6 år 5–12 år 11–18 år
Max. användarvikt 30 kg 50 kg 100 kg
Sittdjup 150–280 mm 230–380 mm 340–440 mm
Sittbredd 160–280 mm 260–380 mm 340–440 mm
Sitthöjd (Hi-Low-chassi) 250–600 mm 320–600 mm 450–600 mm
Sitthöjd, Basic-chassi 450–600 mm
Rygghöjd 300–400 mm 400–520 mm 450–630 mm
Underbenslängd 150–250 mm 280–450 mm 280–450 mm
Armstödshöjd 150–250 mm 150–250 mm 180–325 mm
Sittvinkeljustering -10° till +30°
Knävinkeljustering -10° till +50°