Förflyttning och resor

Färdas säkert när dagen tar fart

Kimba Neo - multi-funktionell

På väg till skolan, dagis eller terapi, i bilen, med buss, tåg eller till fots: så behöver Ditt barn ett bra stöd under resan utan att begränsa förmågan att uppfatta omgivningen. Ottobock sulkyvagnar såsom Kimba Neo uppfyller just dessa krav. Eftersom behoven ofta ändras, även på kort sikt, kan du justera många av inställningarna själv. Man kan knappt se att Kimba Neo är en rehabiliteringssulky.

För barn i åldern 1 till 10 år som behöver mer stöd, är Kimba Neo vår multi- funktionell. Bekväm med stötdämpande fjädrar, skyddar mot spasmer. För att möta de individuella behoven hos ditt barn kan du justera nästan alla inställningar själv (eller med stöd av din lokala kontaktperson). Detta innebär att Kimba Neo kan anpassas inte bara för ditt barns behov just nu men även i tid. Om ditt barn blir trött kan du helt enkelt luta ryggstödet för att ge lindring. När ditt barn vill se mer, kan du luta upp stolen för ett aktivt deltagande.

Abduktionskil för ett flexibelt stöd

Abduktionskilen är justerbar för att ge låren ett optimalt stöd.

Vinkeljusterbart fotstöd

Höjd och vinkel på fotplattan kan justeras. Den kan fällas upp för att komma undan när det behövs. På fotplattan finns också en anatomisk längdkompensationsfunktion.

Mjuka nackstöd

Höjden och bredden på nackstödet är steglöst inställningsbara. En gosig mjuk stoppning gör Kimba Neo ännu bekvämare för barnet.

Bålstöd: stabilitet

Bålstöden är steglöst inställbara i höjd och bredd. De stabiliserar bålen och hjälper barnet att hålla en upprätt position och främjar aktiv armmotorik.

Höftstöd

För att bättre kunna stabilisera bäckenet och bålen är sitsens bredd och djup steglöst inställningsbara.Vad är speciellt med mig, Kimba Neo?

Mjuk, bekväm och säker

Stoppningen i materialet stöder både ryggraden och fyller en terapeutisk funktion. Det är bekvämt och mjukt. Justerbara stöd för höft och lår, och vid behov för huvudet för att säkerställa ännu bättre stabilitet och säkerhet.

Alltid sittande

Sitsen kan anpassas till barnets behov. Inte bara i höjd, bredd och djup utan även huvudstöd och sidostöd är individuellt justerbara. Även sitsvinkel och fotplattans vinkel kan anpassas exakt till ditt barns behov.

Mjuk fjädring

Den mjuka fjädring förhindrar karmper. Tack vare fjädringen blir köregenskaperna bättre och sulkyn lättare att styra, även i ojämn terräng.

Barn tycker om Kimba Neo

Kimba Neo är en uppdatering på sin föregångare Kimba Spring, prisbelönt för sin design.Många användare uppskattar att andra inte kan se vid första anblicken att det är en rehabiliteringssulky som ger särskilt stöd. Kimba Neo finns i många olika färger och material för att varje barn kan hitta sin färg och material.

En överblick över fördelar

Snabb växling till viloläge

Med sitsens vinklingsmekanism, kan man luta stolen till olika positioner. Viloläget avlastar ditt barns ryggrad och den aktiva positionen aktiverar muskler i bålen. Även om du enkelt kan växla mellan ett aktivt och ett viloläge behålls alltid alla originalinställningar.

Steglös justerbar ryggvinkel

Ryggstödet anpassas till barnets behov samtidigt som knä och höftvinkel steglöst kan justeras. Vinklarna kan vara större eller mindre än 90 grader.

Liggande läge

Man kan även sova i en Kimba Neo eftersom ryggstödet kan fällas ned till ett horisontellt läge. Praktiskt om du ibland måste byta blöjor.

I eller mot färdriktningen

Sitsen kan enkelt vändas i eller mot färdriktningen. Man kan ha full uppsikt över barnet och reagera snabbt på t.ex. krampanfall.

Bord till Kimba Neo

Bordet kan snabbt fästas och tas bort. Det stimulerar barnet att sträcka armarna och gör det lättare att lyfta överkroppen. Dessutom kan det vara en bra plats för leksaker.

Klädsel

Den nya Kimba Neo klädseln är inte bara snygg utan fyller också en terapeutisk funktion. Den stabiliserar barnet exakt där ditt barn behöver extra stöd. Tack vare det tåliga, tvättbara och mjuka materialet känner barnet sig tryggt och sitter skönt.

Standard klädseln finns i två färger: brun/beige och grön/beige.

Mikrofiber blandningen finns i tre färgkombinationer: cerise/grå, limegrön/brun och savann/savann.

Tekniska detaljer

Justera körbygeln till en bekväm höjd

Tryck på knapparna på gångjärnsmekanismen och dra ut bygeln till önskad höjd.

Snabb att fälla ihop

Kimba Neo är lätt att förvara. Sitsen och allt på den stannar kvar i den nedre delen av ramen. Släpp bara låsspärren och fäll ihop sulkyn med en hand. Sedan är det bara att stoppa in i bagaget.

Riktningslås

Riktningslås: speciellt användbart på ojämn mark.

Tryck fram låset med handen eller foten och fortsätt att gå framåt. Styrmekanismen klickar till och ändrar automatiskt läge. När du vill släppa spärren trycker du tillbaka riktningslåset.

Vändbar sits

Sitsen kan tas bort utan verktyg. Öppna monteringsspärren och lyft ur sitsen. Du kan välja om du vill att barnet ska sitta i eller mot färdriktningen.

Justera sitstilten

Vrid den övre ratten på baksidan till höger, luta sitsen till den position barnet behöver. Släpp reglaget för att låsa sitsens läge. Alla andra inställningar förblir desamma. Barnet kan vila och trycket mot ryggraden lättas.

Justera ryggvinkeln

Lossa den nedre skruven åt vänster tills ryggstödet kan röra sig fritt. Justera ryggstödet till önskad vinkel och dra åt skruven.

Broms

När du sätter barnet i eller lyfter upp det ur sulkyn måste du dra åt bromsen. Trampa på bromshandtaget så kommer Kimba Neo att stå stilla.

Sits och olika underreden

Sitsenheten Kimba Neo kombinerat med underredet Cross

  • Aluminiumram med fjädring på bakre hjulen ger god komfort för barnet även vid ojämnt underlag
  • Stabil konstruktion med sittenhetens alla inställningar redo för jogging- eller cykeltur
  • Höj och sänkbar körbygel gör att flera personer kan använda vagnen på ett ergonomiskt riktigt sätt
  • Snabbkoppling på hjulen gör vagnen smidig vid transport
  • Dragkrok för cykelfäste - vagnen kan göras om till cykelkärra

Sitsenheten KImba Neo kombinerat med underredet Inline

  • Steglöst justerbar ramlängd gör att vagnen kan anpassas efter familjens behov
  • Ihopfällbar aluminiumram med enkelt handgrepp förenklar vid transport
  • Steglöst lutningsbara sitsar, oberoende av varandra underlättar individuell anpassning
  • Stora hjul och trumbroms gör körnningen smidig och säker

Ramfärger

Ramfärg finns antingen i silver metallic eller svart.

Teknisk data

Teknisk data sitsenhet Storlek 1 Storlek 2
Ålder ca 1 - 6 år ca 4 - 10 år
Max. belastning 40 kg 40 kg
Sittbredd 19 - 31 cm 24 - 40 cm
Sittdjup 20 - 30 cm 26 - 35 cm
Underbenslängd 19 - 31 cm 20 - 37 cm
Ryggstödslutning 80° bis 180° 80° bis 180°
Ryggstödshöjd 41 - 61 cm 56 - 70 cm
Breddjustering av bålstöd 5 cm 5 cm
Mått ihopfälld (L x B x H) 58 x 37 x 42 cm 59 x 43 x 58 cm
Vikt 7 kg 8,5 kg

Nedladdningsbara filer

Välj önskat format:

Produktinformation Kimba Neo

Produktinformation Kimba Neo

Välj önskat format: